Zuzana Jakubičková Kultúra

Sviatky pokoja sa už pomaly blížia: Hlohovčania, tu sú prvé informácie o vianočných trhoch...

Vianočné trhy sa tešia veľkej obľube z dôvodu ich konania v predvianočnom období, spravidla v čase striebornej nedele. Tak ako minulý rok, aj tento si budú môcť Hlohovčania vychutnať tradičnú vianočnú atmosféru, verejnú zabíjačku a kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Sviatky pokoja sa už pomaly blížia: Hlohovčania, tu sú prvé informácie o vianočných trhoch...
Zdroj: Dnes24.sk

Organizáciou vianočných trhov a s tým súvisiacich podujatí je poverené Mestské kultúrne centrum. Trhy sa budú konať od 11.12. do 15.12.2013 v čase od 9.00 h do 22.00 h na Námestí sv. Michala. Podľa vyjadrenia riaditeľa MsKC pána Kratochvíla prejavilo záujem o predajné miesta 23 subjektov.

„V ponuke bude vianočná kapustnica, punč, varené víno, oblátky, cukrovinky, keramika, perníky, trdelníky a vianočné dekorácie. V deň otvorenia trhov bude tradičná zabíjačka s predajom špecialít,“ informovala prednostka Eva Lukáčová.

„Z kultúrnych podujatí dávame do pozornosti koncert Lucie Šoralovej "Advent 2013“ v rámci nahrávky STV v Empírovom divadle 11. 12. 2013 o 20.00 h a trhy ukončí Vianočný koncert „Vivat Verdi“ v Empírovom divadle 15.12.2013 o 17­.00 h , ktorý sa uskutoční vďaka finančnej podpore MK SR a v spolupráci s Občianskym združením Harmonia Seraphica z Bratislavy," pokračuje prednostka.

Počas trvania vianočných trhov vystúpia na tribúne na Námestí sv. Michala najmä deti z miestnych škôl a tiež členovia občianskych združení a miestnych súborov. Program bude zverejnený na samostatných letákoch.

Mesto pripravuje posledné podujatie k 900. Výročiu prvej písomnej zmienky dňa 1. 12. 2013. Vo františkánskom kláštore sa uskutoční adventný koncert, Hlohovčania ako vianočný darček dostanú i novú publikáciu o meste, ktorá bude predstavená v rámci koncertu. Súčasťou podujatia bude i otvorenie výstavy betlehemov Čaro betlehemskej hviezdy vo Vlastivednom mú­zeu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM