Andrea Ballayová Rôzne

Štvorkolky sú v kurze

S príchodom jesene čoraz viac motoristov premýšľa o tom, ako chladné mesiace preveria ich vodičské schopnosti na nie vždy najrovnejšej vozovke.

Preto, ak ste sa rozhodli predísť zimným nástrahám ciest a navyše dbáte o bezpečnosť za volantom, vozidlá s pohonom všetkých štyroch kolies sú dobrou voľbou. Oceníte na nich nielen lepšie jazdné vlastnosti na bežných asfaltových cestách, ale zvládnete s nimi aj jazdy v ľahšom teréne.

Dvojnásobný záujem Záujem o vozidlá s pohonom všetkých štyroch kolies v AAA AUTO z roka na rok rastie. Nasvedčujú tomu aj štatistiky spoločnosti, podľa ktorých sa s nástupom jesene výrazne zvyšuje dopyt po ojazdených automobiloch vhodných na zimu. „Dopyt po automobiloch SUV narástol oproti rovnakému obdobiu minulého roka o viac než 100 percent a celkovo bolo vozidiel s pohonom všetkých kolies predaných o takmer 80 percent viac než vlani,“ uviedol Regional Sales Manager spoločnosti AAA AUTO Pavel Filipi. V súčasnosti tvoria automobily tejto kategórie sedem percent z celkového počtu ponúkaných áut v AAA AUTO.

S pohonom jednej nápravy Lacnejšie verzie automobilov SUV, ktoré majú poháňané iba predné kolesá, sa podľa Pavla Filipiho predávajú tiež veľmi dobre vďaka módnemu vzhľadu. Záujemcovia by si ale mali uvedomiť, že sa ich schopnosti na snehu a v blate nijako nelíšia od bežných automobilov. Mierny príplatok za pohon všetkých kolies sa teda zvlášť v zimnom období vyplatí, lebo tieto autá sú menej ohrozené šmykom alebo uviaznutím v snehu a tiež sa ľahšie rozbiehajú na zľadovatenej vozovke.

Najpredávanejšími autami 4×4 v AAA AUTO sú v jeseni 2011 tieto modely:

  1. VW Passat
  2. Škoda Octavia
  3. Kia Sportage
  4. Hyundai Santa Fe
  5. Kia Sorento
  6. Toyota RAV4
  7. Mercedes ML
  8. Honda CRV
  9. Hyundai Tucson
  10. Suzuki SX4

(PR)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM