Erik Bojničan Rôzne

Stromček v Hlohovci už žiari: VIDEO jeho rozsvietenia a následného ohňostroja

Námestie svätého Michala v Hlohovci zažilo krásne okamihy. Pozrite si na videu slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka a následný ohňostroj.

Ilustračný obrázok k článku Stromček v Hlohovci už žiari: VIDEO jeho rozsvietenia a následného ohňostroja
44
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočná výzdoba v meste svieti už nejaký ten čas. V širšom centre dotvára sviatočnú atmosféru množstvo najrôznejších motívov a do výzdoby pribudli aj nové dekory. Bez jednej veci sa však ťažko dajú najkrajšie sviatky roka v hlohoveckých uliciach predstaviť. Reč je o vianočnom stromčeku, ktorého rozsvietenie je tradične predzvesťou blížiacich sa Vianoc.

Podvečer na Mikuláša sa začalo na Námestí svätého Michala schádzať množstvo ľudí, aby si vychutnali príjemný večer. Ani chladné počasie neodradilo Hlohovčanov od toho, aby si na vlastné oči pozreli slávnostné rozsvietenie dominanty vianočnej výzdoby v meste.

Za prítomnosti Mikuláša, čerta a predovšetkým množstva detí, ktoré pomáhali odpočítavať, sa v Hlohovci rozsvietil vianočný stromček. Naše mesto má, čo sa týka stromčeku, o jednu starosť menej, keďže stojí na svojom mieste celý rok. Avšak len v období pred Vianocami sa odeje do žiariacej modrej farby.

Video: Erik Bojničan / Zdroj: YouTube.com

Malých ale aj veľkých Hlohovčanov po tom, čo sa rozsvietil stromček, čakalo krásne divadlo na oblohe v podobe ohňostroja, ktorý rozžiaril nebo nad centrom mesta. „Bola síce poriadna zima, ale bola by škoda nechať si to ujsť. Veď je to len raz za rok,“ povedal nám jeden z Hlohovčanov, ktorý si prišiel pozrieť rozsvietenie stromčeka aj s celou rodinou.

Mnohých ľudí zaujali aj prvé náznaky blížiacich sa vianočných trhov, ktoré už na námestí badať. Tie sa v našom meste začnú už v stredu 14. decembra a okrem kultúrneho programu ponúknu tento rok aj viacero noviniek.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z rozsvietenia stromčeka a vianočnej výzdoby v Hlohovci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Fotogaléria: Čarovné okamihy z rozsvietenia vianočného stromčeka v Hlohovci
44
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM