Erik Bojničan Správy

Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Hlohovci?

Niektoré školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Hlohovec sa od pondelka 25. januára zapojili do štrajku učiteľov. Prečítajte si aktuálne informácie zo škôl.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Hlohovci?
Zdroj: TASR

V pondelok 25. januára sa začal štrajk učiteľov. Dotkol sa aj hlohoveckých škôl. Ako konkrétne?

„Neučí sa vôbec. Keďže sa zapojilo sa 80% pedagogických zamestnancov nemôžeme zabezpečiť prevádzku,“ priblížila situáciu na Základnej škole na Podzámskej ulici riaditeľka Eva Dudonová, podľa ktorej štrajk bude trvať približne týždeň, no situácia sa môže zmeniť podľa vývoja.

„Do štrajku sa zapojili dve tretiny zamestnancov. Tí učitelia čo neštrajkujú pracujú, deti všetky zostali doma. Jedáleň funguje, pretože sa varí aj pre iné školy,“ uviedol riaditeľ základnej školy M.R. Štefánika v Hlohovci, ktorý podľa jeho slov nemá bližšie informácie o tom, kedy bude prebiehať vyučovanie v klasickom režime, keďže sa jedná o časovo neobmedzený štrajk.

Podľa informácií, ktoré uvádza na svojej stránke Základná Škola sv. Jozefa na Pribinovej ulici, vyučovanie neprebieha ani v tomto zariadení. Ako ďalej škola uvádza, začiatok vyučovania bude oznámený na webovej stránke školy.

Správu budeme aktualizovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM