Zuzana Jakubičková Bowling

Štamgasti už horší ako tretí nebudú, Cibak Team a Krátky proces kráčajú do veľkého finále

Štamgasti potvrdili medailovú, s najväčšou pravdepodobnosťou bronzovú definitívu v zápase 9. kola MBL proti Sugo Teamu. Mali však na mále, výhra o chudobné 2 koly sa radí medzi tie šťastnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Štamgasti už horší ako tretí nebudú, Cibak Team a Krátky proces kráčajú do veľkého finále
Foto: Zuzana Jakubičková

A skupina

Dávno sú istí aj ďalší dvaja ocenení. Krátky Proces ak budúce kolo neprehrá s nováčikom Camelom vyzve o titul v záverečnom kole Cibak Team. Kanárici za cestou k obhajobe titulu zdolali BMW Invest aj po šiesty raz, hoci súper sa v druhej runde zlepšil výdatne. Zlepšenie formy predviedla Katka Šefrániková, ktorá sa so ziskom 339 bodov stala najlepšou ženskou hráčkou kola. Cibak Team sa natrápil herne so Z@vináčom, no na 2 body to znova stačilo.

Veľkolepé predstavenie ponúkli No Comment a B-Team. Vo vzájomnom zápase si vôbec prvé 2 body pripísali béčkari po výhre 982:954. Určite pritom nikto nepredpokladal, že v tomto zápase padne najviac kolov! Pochlapili sa aj hráči Haligales, ktorí prekvapivo a suverénne zdolali Postavičky. Opäť raz úradoval Michal Šišan, ktorý sa so skvostným súčtom 392 stal hráčom kola. Vysoký tímový súčet pridal aj Bacigala Team, ktorý rozprášil nádeje Camelu o 146 bodov lepším výkonom.

B skupina

Nevídane vyrovnaná skupina nemá zďaleka istú prvú štvoricu tímov, ktorá bude hrať o Ligový pohár po skončení ligy. Medzi tretím a jedenástym tímom je rozdiel len 2 body, takže až na posledný HKM má šancu stále ešte každé družstvo.

Hotel Jeleň ako jediný spomínanú istotu má a naďalej si drží prvenstvo. Nepripravil ho oň ani Real, líder totiž nahádzal opäť vysoký súčet cez 900 bodov. To isté sa podarilo aj Sorošu, ktorý zmaril snahu Nepočujúceho Teamu. Tretím do partie deväťstovkárov bol Deicide. Jeho hráči finišujú v závere nadstavby o dušu.

Junior si odniesol veru poriadny debakel. Deicide zhodil nad 900 bodov už tretí raz po sebe a priam z nemožnej situácie sa razom stáva ašpirant na prvú štvorku. K tomuto cieľu má výrazne na dosah aj Načo kukáte, ktorý v súboji nováčikov porazil MIX a patrí mu utešené druhé miesto.

Spokojnejší môžu byť aj hráči OTC, ktorí po víťazstve nad lídrom pokorili toto kolo aj posledný HKM. No a najšťastnejší môže byť Bowlingriders, ktorý v zlomovom zápase porazil Laky Team o tesných 5 bodov. Bowlingriders ale čakajú ešte vážni konkurenti, Soroš a Hotel Jeleň. Obidvoch musí bezpodmienečne zdolať a to je ozaj neľahká vízia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM