Erik Bojničan Rôzne

Spoveď Hlohovčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!

Ani sme sa nenazdali a Silvester je už za dverami. Zisťovali sme u obyvateľov Hlohovca, ako a kde ho budú tráviť. Možno ich plány inšpirujú aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď Hlohovčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!
Zdroj: TASR

Silvester je tu už čo nevidieť. Je preto najvyšší čas sa zamyslieť, ako a kde budete tráviť čas na prelome starého a nového roka. Niektorí z vás už určite majú v hlave jasno, iní sa zase stále nerozhodli. My sme zisťovali silvestrovské plány Hlohovčanov, ktoré vás možno inšpirujú.

Mrazivá rozlúčka

Posledný deň v roku sa dá v Hlohovci stráviť rôznymi spôsobmi. Ako nám prezradil Denis (32), rád by si splnil jedno predsavzatie z minulého Silvestra. „Už dlhšie som si chcel vyskúšať plávanie s ľadovými medveďmi, no zatiaľ som si na to nenašiel čas… alebo možno aj odvahu. Teraz som ale odhodlaný,“ povedal so smiechom.

Ak by ste aj vy chceli vyskúšať takúto netradičnú rozlúčku so starým rokom, budete mať možnosť. Ľadové medvede sa stretávajú na svojom Silvestrovskom kúpaní o 11:00 na Peterskom bágrovisku.

Silvester na ľade

Koniec roka sa môže niesť aj v znamení zimných športov. „Pôjdeme si zakorčuľovať na klzisko. Túto sezónu sme sa k tomu ešte nedostali, keďže sme medzi sviatkami nemali dovolenku, tak si s priateľom a partiou pôjdeme trocha rozprúdiť krv. Nech lepšie chutí kapustnica a jednohubky,“ prezradila svoje plány Jana (29). Ľadová plocha bude počas Silvestra pre verejnosť otvorená od 10:00 do 15:00.

Turistika

Pred večerom môže dobre padnúť pobyt na čerstvom vzduchu, počas príjemnej prechádzky, zakončený pohľadom na Hlohovec a široké okolie. Klub slovenských turistov Hlohovec organizuje už piaty ročník Silvestrovského výstupu na Urbánok a Šianec. Účastníci si môžu zvoliť miesto štartu v ľubovoľnom čase kdekoľvek v Hlohovci, v ľubovoľnom mieste, ktoré je najbližšie ku ich bydlisku. Cieľom je vyhliadka Šianec. Predpokladaný čas stretnutia na vyhliadke Šianec bude o 11:00 až 13:00 hod.

Na výstup sa chystá aj Tomáš (31). „Turistiku mám rád, ale na Silvestra som ešte nebol. O to viac sa teším. Chystáme sa dobrá partia, tak o dobrú náladu nebude núdza. Do termosky si nachystáme nejaký ten tekutý sveter a hore asi buchneme fľašku šampanského,“ prezradil Tomáš.

Ohňostroj aj bar

Na Šianec sa chystá aj študent Marek, ten si však na návštevu vyhliadky nad mestom vybral iný čas. „Silvestrujeme na dome, no večer sa chystáme hore na Šianec kvôli výhľadu na mesto, keď začnú ohňostroje. O nejakej pol dvanástej vyrazíme, nech sa nachystáme pred tým, ako to celé vypukne. Pohľad stojí za to a minulý rok tam bola slušná skupina ľudí. Potom keď to skončí sa vrátime naspäť a pokračujeme,“ opísal svoje plány.

Michal (26) sa ako mnohí Hlohovčania chystá do ulíc mesta. „Máme rezervovaný stôl v bare. Takto je to najlepšie, nemusíme potom doma upratovať a o všetko je postarané. Pred polnocou vyjdeme na ulicu, otvoríme šampanské a pozrieme na ohňostroj,“ povedal nám.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM