Erik Bojničan Iné športy

Športová lahôdka v Hlohovci: Medzinárodné podujatie za účasti majstra sveta a viacerých olympionikov!

Hlohovec sa stane dejiskom Medzinárodného chodeckého mítingu. Účasťou potvrdili aj slovenskí olympionici na svojom poslednom závode pred odchodom na Olympijské hry v Rio de Janeiro, medzi ktorými nebude chýbať ani majster sveta z roku 2015 Matej Tóth!

Ilustračný obrázok k článku Športová lahôdka v Hlohovci: Medzinárodné podujatie za účasti majstra sveta a viacerých olympionikov!
Zdroj: TASR

Zámocká záhrada v Hlohovci sa 15. mája 2016 stane dejiskom 19-teho ročníka Medzinárodného chodeckého mítingu. Na okruhu okolo jazierka a priľahlých chodníkoch sa predstavia najlepší slovenskí pretekári vo všetkých vekových kategóriách.

Chodecké preteky, okrem niekoľkých zahraničných chodcov, obohatia svojou účasťou aj šiesti slovenskí olympionici na svojom poslednom závode pred odchodom na Olympijské hry v Rio de Janeiro.

Tešiť sa môžeme na majstra sveta z roku 2015 v Pekingu – Mateja Tótha a na slovenskú rekordérku v chôdzi Máriu Gálikovú. Svoje výkony predvedú aj ďalší známi atléti, aktuálne členovia slovenskej výpravy na letnej olympiáde v Brazílii – Anton Kučmín, Dušan Majdán, Martin Tisťan a Mária Czáková.

Medzinárodný chodecký míting odštartuje o 10:00. Prví sa na trať postavia prípravkári s dátumom narodenia 2007 a mladší na trati dlhej 800 metrov. Po nich sa na úsekoch od 1 po 3 kilometre predvedú žiaci a žiačky v rôznych vekových kategóriách od 10 a viac rokov. V závere podujatia vyrazia na okruh muži a ženy v chôdzi na 5 kilometrov.

Organizačný výbor pozýva všetkých priaznivcov atletiky a chôdze na výnimočné podujatie k krásnom prostredí zámockého parku. Riaditeľom pretekov je Ing. Jozef Burcl. Usporiadateľmi sú Organizačný výbor PAIR, AK Bojničky, Junior Club BM a Mesto Hlohovec. Podujatie sa koná pod záštitou predsedu Trnavského samosprávneho kraja Ing. Tibora Mikuša.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM