Erik Bojničan Hádzaná

Sporta v nadstavbe potvrdzuje svoju silu: Odnáša si cenné body z ihriska súpera

Hráči Sporty dosiahli víťazstvo aj v druhom zápase nadstavby. Skloniť hlavy pred rozbehnutými Hlohovčanmi museli hádzanári z Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Sporta v nadstavbe potvrdzuje svoju silu: Odnáša si cenné body z ihriska súpera
Zdroj: TASR

Zverenci trénera Martina Liptáka zvládli aj druhé kolo nadstavby, keď tentokrát triumfovali na palubovke Považskej Bystrice. Stretnutie nevyšlo brankárom, domáci vystriedali všetkých troch, SPORTA dvoch.

Hoci skóre zápasu otvoril Guzy, úvodné minúty patrili domácim, ktorí sa postupne dostali do vedenia 5:2. Guzy s Hriňákom znížili, no práve pri vylúčení druhého menovaného si domáci udržiavali náskok (6:4, 7:5). Po štvrťhodine bol vylúčený aj domáci Dyba a Hes s Lahom zvrátili výsledok – 7:8. Následne sa tímy doťahovali až do 26. minúty, kedy Ďuriš vyrovnával na 12:12. Predtým poslal tréner Lipták do hry Holdoša a rovnako vystriedal Žernoviča v bráne Kašťákom. Holdoš sa trénerovi odvďačil v závere prvého polčasu sériou troch gólov, pri ktorých nedal domácemu gólmanovi šancu a stanovil na polčasových

Považania v úvode druhého polčasu využili vylúčenie Guzyho a za šesť minút sa začínalo odznova, keď presne mieril Valo – 16:16. Opäť prišlo na rad naťahovanie, ale len do 40. minúty a stavu 20:20. Dva góly Guzyho pri nepresnom zakončení domácich znamenalo vedenie SPORTY 22:20. Hostia následne ustáli vylúčenie Laha a pri vylúčení domáceho Juráka utiekli gólmi z krídla (Hes, Briatka) na 21:25. V konečnom dôsledku sa tento náskok ukázal ako rozhodujúci. Štvorgólové vedenie si už SPORTA postrážila takmer dokonca, kedy dával na konečných 26:29 Jurák.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM