Erik Bojničan Hádzaná

Sporta si zmerala sily s rakúskym Linzom: Ako dopadol duel so zahraničným súperom?

Hlohovská Sporta sa pripravuje na extraligu. Zbrane naši skrížili so súperom zvučného mena. Aký výsledok sa zrodil?

Ilustračný obrázok k článku Sporta si zmerala sily s rakúskym Linzom: Ako dopadol duel so zahraničným súperom?
Zdroj: TASR

Do rakúskeho mesta Linz priviedol hlohovských hádzanárov ich druhý prípravný zápas. Našich čakal domáci súper, v ktorého kádri pôsobia viacerí legionári.

Naši v dueli proti rakúskemu celku ťahali za kratší koniec. Hráči Linzu od úvodných minút z hry, ktorá sa prelínala od jednej bránky k druhej, ťažili viac. Domáci postupne zvyšovali svoj náskok. Do polčasu sa im podarilo skórovať dovedna 16 krát, pričom Hlohovčanom len 10.

Ani druhé dejstvo nevyšlo Hlohovčanom podľa predstáv. Linz pokračoval v dobre rozbehnutom zápase a nedovolil našim gólovo sa dotiahnuť. Naopak, rakúskemu tímu sa podarilo ešte gólovo odskočiť. Po záverečnom hvizde rozhodcu sa z víťazstva o 10 gólov tešil súper Hlohovca. Zápas skončil v pomere 34:24.

„Prvý vážnejší súper s patričnou kvalitou. O zápase rozhodli naše chyby v obrane, ktoré nás mrzia. Tá prehra v konečnom dôsledku nemusela byť až o 10 gólov. Sme na začiatku prípravy s loptami a bolo to cítiť v tomto zápase. Verím však, že sa to postupne vylepší,“ povedal pre stránku klubu tréner Hlohovca Martin Lipták.

Ako ďalej uvádza Sporta Hlohovec, našich už vo štvrtok 3. augusta čaká v poradí tretí prípravný duel na pôde súpera – vo Frýdku – Místku so začiatkom o 18:00 h.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM