Zuzana Jakubičková Hádzaná

Sporta postúpila do semifinále Slovenského pohára

Hádzanári Sporty postúpili medzi najlepšie štyri tímy, ktoré sa prvý marcový víkend v Prešove stretnú na finálovom turnaji v boji o Slovenský pohár. Rozhodlo o tom stredajšie päťgólové víťazstvo Sporty nad Topoľčanmi.

Ilustračný obrázok k článku Sporta postúpila do semifinále Slovenského pohára
Foto: Róbert Jakubička

Sporta – Topoľčany 31:26

Pred početnou diváckou kulisou začala Sporta zápas vlažne. Hostia bojovali a v 12. minúte svietilo na tabuli skóre 7:7. Potom si vzal tréner Lipták oddychový čas, ten asi zabral, pretože o štvrťhodinu neskôr viedli domáci už 17:9. Spresnili obranu, strelecky dominoval Holdoš a ťažili z rýchlych protiútokov.

Po obrátke Sporta znova zvoľnila, jej hráči si vylámali zuby na výbornom Melušovi v bráne hostí a Topoľčanci v 45. minúte znížili stratu na tri góly (20:23). Ďuriš a spol však kontrolovali priebeh zápasu a keď Miženko päť minút pred záverom zvýšil na 29:23, o zaslúženom víťazstve favorita nebolo pochýb.

V semifinále proti Tatranu Prešov

Vo štvrtok sa konal žreb záverečného turnaja na pôde Slovenského zväzu hádzanej v Bratislave. Ruka predsedu Hracej komisie SZH Ivana Sveráka dala dokopy domáceho obhajcu trofeje a úradujúceho šampióna SR s aktuálnym vicemajstrom.

Semifinálový šláger Prešov – Hlohovec je na programe v sobotu 2. 3. od 18.00 h, ešte predtým si od 16.00 h zmerajú sily bratislavský ŠKP s Považskou Bystricou. O víťazovi domácej pohárovej súťaže mužov sa rozhodne v nedeľňajšom finále (3. 3.) so začiatkom o 10.00 h. O 3. miesto sa v zmysle rozpisu SP nehrá.

Záverečný turnaj
semifinále, sobota 2. marca:
ŠKP Bratislava – MŠK Považská Bystrica (16.00 h)
Tatran Prešov – HC Sporta Hlohovec (18.00)

finále, nedeľa 3. marca:
víťazi semifinálových duelov (10.00 h)

Sportu čaká už najbližšiu v sobotu, 2. februára v šlágri 21. kola extraligy v hale na Zábraní majster z Prešova.

zdroj: sporta.sk / slovakhandball.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM