Zuzana Jakubičková Hádzaná

Sporta na palubovke IFK Kristianstad prehrala o 7 gólov

V prvom zápase 1. kola Pohára EHF v hádzanej mužov prehrali Hlohovčania vo Švédsku 24:34 a v odvete sa budú spoliehať aj na podporu plnej hlohoveckej haly.

Ilustračný obrázok k článku Sporta na palubovke IFK Kristianstad prehrala o 7 gólov
Foto: Zuzana Jakubičková

IFK Kristianstad – HC Sporta Hlohovec 31:24 (13:9) Najviac gólov Kristianstadu: Gudmundsson 7, Madsen 6/5, Persson 5. Zostava a góly Hlohovca: Olejár, Žarnovič, Kašťák – Mazur, Takáč, Cibulka 1, Laho, Baláž, Miženko, Ďuriš 7, Kasagranda, Mažár 2, Zaťko 6, Dudáš 3, Pallo 3, Holdoš. Rozhodcovia: Ljachovičius, Getzevičius (Lit.), 7 m hody: 5/5 – 0/0, vylúčení: 6:7, 2905 divákov.

Prvý gól zápasu strelil najlepší hráč Hlohovca Ďuriš, ale potom domáci zásluhou veľmi dobrej obrany a Gudmundssona získavali dôležitý náskok (v 23. min 11:5). Sporta však dobre bránila a napriek tomu, že jej nezahrali spojky, znížila na 9:12. Krátko po zmene strán hrali hostia prakticky 12 minút v oslabení, čo domáci využili na zisk rozhodujúceho náskoku (v 48. min 25:15). Ku cti hlohoveckých hráčov slúži fakt, že ani za tohto stavu sa nevzdali. V úplnom závere za stavu 24:31 mohli hostia ešte dvakrát znížiť, ale rozhodcovia im nepochopiteľne vzali loptu.

Martin Lipták (tréner Hlohovca): „Prvý polčas bol z našej strany v obrane veľmi dobrý, svoje odchytal aj Žarnovič, ale nevedeli sme sa strelecky presadiť proti robustným domácim obrancom. Po obrátke sme často hral v oslabení, urobili sme pod tlakom viacero technických chýb, ale myslím si, že v odvete je tento súper určite zdolateľný. Bude to však chcieť podporu plnej hlohoveckej haly.“

Odveta je na programe 15. septembra v Hlohovci.

hlohovec24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM