Erik Bojničan Hádzaná

Sporta ladila formu na turnaji v Českej republike: Ako sa Hlohovčanom darilo?

Hráči klubu Sporta Hlohovec pokračujú v príprave na extraligu. Sily si zmerali so súpermi na Valašskom pohári. Ako naši obstáli?

Ilustračný obrázok k článku Sporta ladila formu na turnaji v Českej republike: Ako sa Hlohovčanom darilo?
Zdroj: TASR

Do štartu hádzanárskej extraligy zostáva už krátky čas. Naši hráči ladia formu a v príprave ich čakal i Valašský pohár v českom Rožnove pod Radhoštěm.

Na Valašskom pohári, ktorý sa hral cez víkend 18. – 19. augusta sa okrem Hlohovčanov predstavili tri tímy z Českej najvyššej súťaže – HC ROBE Zubří, KH Kopřivnice a SKP Frýdek-Místek.

Naši začali svoju púť na turnaji proti domácemu HC Zubří, no hneď v prvom zápase prišlo k nešťastnej situácii. V úvode druhého polčasu prišlo k zraneniu jedného z domácich hráčov a ako informuje na svojej stránke klub HC Zubří, po dlhej pauze, počas ktorej hráči vychladli, sa obaja tréneri rozhodli v zápase nepokračovať a počítal sa polčasový výsledok. Ten však hral v neprospech našich, keďže na tabuli svietilo skóre 11:8 pre Zubří.

V ostatných zápasoch na turnaji však Hlohovčania predviedli dobrý výkon. Víťazstvom v pomere 18:23 (6:16 po polčase) si poradili s SKP Frýdek-Místek. Vyrovnaný zápas hrali i s KH Kopřivnice, po polčase bol stav nerozhodný 15:15. V druhej polovici však mali viac šťastia hráči súpera a Hlohovec zdolali o dva góly – 26:28.

Hlohovec tak obsadil na Valašskom pohári celkové tretie miesto za HC ROBE Zubří, KH Kopřivnice a pred SKP Frýdek-Místek. Našich už v sobotu 2. septembra čaká prvé kole extraligy, v ktorom vycestujú do Šale.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM