Róbert Jakubička Hádzaná

Sporta Hlohovec začne európske ťaženie proti tureckej Bursa Nilüfer

Hlohovec mal pôvodne ako tretí tím uplynulého ročníka slovenskej extraligy štartovať vo Vyzývacom pohári, EHF ale vyhovela jeho žiadosti o zaradenie do "cennejšej" súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Sporta Hlohovec začne európske ťaženie proti tureckej Bursa Nilüfer
Foto: Róbert Jakubička

Hlohovec tak čaká v 1. kvalifikačnom kole tým Bursa Nilüfer, teda semifinalista play off minulého ročníka tureckej ligy. Úvodné stretnutie odohrá Sporta v domácej hale. V prípade postupu čaká na Hlohovec portugalský celok Sporting Clube Portugal. Prvé zápasy 1. kvalifikačného kola sú na programe 6./7. septembra, odvety o týždeň neskôr 13./14. septembra.

„Turci sú zatiaľ veľkou neznámou, ale verím v postup ďalej. A Sporting? Po vzore minulého roka, kedy sme v Hlohovci privítali tímy ako Chambery, Fuchse Berlín či Konstantu by sme mohli divákom ponúknuť ďalšiu hádzanársku lahôdku,“ povedal pre klubovú stránku sporta.sk prezident Sporty Patrik Voltmann.

Žreb Pohára EHF

Muži
1. kvalifikačné kolo (6./7. a 13./14. septembra):
HC Sporta Hlohovec – Bursa Nilüfer BK (Tur.)
HV Kras Volendam (Hol.) – HK Topoľčany

2. kvalifikačné kolo (11./12. a 18./19. októbra) Sporting Clube Portugal (Portug.) – Hlohovec/Bursa Volendam/Topoľčany – štvrtý tím z 1. skupiny kvalifikácie LM

Ženy
2. kolo (18./19. a 25./26. októbra) Iuventa Michalovce – KHF Kastrioti (Kos.) 3. kolo (15./16. a 22./23. novembra) Michalovce/Kas­trioti – ASC Corona 2010 Brašov (Rum.)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM