Zuzana Jakubičková Hádzaná

Sporta Hlohovec vstupuje vo Švédsku do pohárovej Európy

Hádzanári Sporty Hlohovec nastúpia v 1. kole Pohára EHF proti švédskemu IFK Kristianstad. Cieľom je zostať v hre o postup.

Ilustračný obrázok k článku Sporta Hlohovec vstupuje vo Švédsku do pohárovej Európy
Foto: Zuzana Jakubičková

Favoritom zápasu je švédky tím, skúsenosti by však mali hovoriť v prospech Hlohovca, ktorý sa predstaví v Európe po tretíkrát v rade. „Skúsenosti… Tie môžu byť rozhodujúce, no nemyslím si, že Kristianstad by bol tvorený partiou zelenáčov. V jeho radoch je mnoho reprezentantov a i keď napríklad taký Olafur Gudmundsson nehrá za islandskú reprezentáciu, ako hráč AG Kodaň má za sebou mnoho ťažkých súbojov. Paradoxne, skôr švédski hráči budú menej skúsení, ale skutočne neviem, či toto bude našou výhodou,“ reagoval Lipták, ktorého tím by rád udržal reálnu postupovú nádej do odvety. Na ňu bude potrebovať na severe Európy uhrať tesnejší výsledok.

O súperovi nazbieral skúsený kouč dostatok informácií, do kariet mu zahral aj turnaj, ktorý Švédi odohrali v spoločnosti Tatrana Prešov. „Podľa toho, čo sme videli, to bude klasická a typická švédska hádzaná, teda silná obrana 0–6, kvalitný prechod do protiútoku, jednoduché a rýchle kombinácie. Káder je posilnený o legionárov, spomínaného Gudmundssona, Bosniaka Martinoviča, Dánov Kocha či Madsena,“ poznamenal Lipták.

Hlohovčanov nepotešilo úvodné kolo Tipos extraligy, keď ťahali za kratší koniec v Topoľčanoch, čo bolo pre ambicióznu Sportu sklamaním. Tréner Lipták i jeho tím sú však odhodlaní sa absolútne odosobniť od nevydarenej súťažnej generálky pred ťažkým súbojom vo Švédsku. „Hlúpo sme prehrali, keď sme nehrali podľa našich možností. Zápas nám nevyšiel, sezóna je však dlhá, niečo podobné sa pritrafí tak Atleticu Madrid, ako aj trebárs Kielu. Keďže nám zápas nevyšiel, musíme sa z udalostí poučiť a nezaoberať sa viac nimi v hlavách,“ podotkol Lipták, ktorému pred odletom do Škandinávie nehlásil žiadny hráč z kádra zdravotné problémy, a tak by mali Hlohovčania nastúpiť cez víkend v plnej sile.

**Zápas sa v miestnej Kristianstad Arene začína v sobotu o 18.00 SELČ a Európska hádzanárska federácia ho zverila do rúk Litovcom Valdemarasovi Liachovičiusovi a Valdasovi Gecevičiusovi. **

hlohovec24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM