Róbert Jakubička Hádzaná

Sporta Hlohovec stojí pred novým extraligovým ročníkom

Hádzanárska Extraliga odštartuje po takmer trojmesačnej prestávke v stredu predohrávkou 1. kola a bude pokračovať víkendovými zápasmi.

Ilustračný obrázok k článku Sporta Hlohovec stojí pred novým extraligovým ročníkom
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

Horúcimi favoritmi na zisk majstrovskej trofeje je Tatran Prešov, pre ktorý by to bola už ôsma v rade a desiata v ére samostatnosti. „Ambície máme vysoké, účinkujeme v štyroch súťažiach. Na domácej scéne budeme chcieť obhájiť titul aj triumf v pohári, to je pre nás už dlhé roky samozrejmosť. V SEHA lige chceme hrať minimálne Final Four a túžime obstáť aj v kvalifikácii do Ligy majstrov,“ netajil maximalistické ciele generálny manažér prešovského klubu Branko Benko.

Najvážnejším súperom Tatrana je aktuálny vicemajster HC Sporta Hlohovec, posilnený o niekoľko nových hráčov. Z Nových Zámkov prišli Čačič a Ivanov, z Michaloviec sa hlásia posili Petrov a Kučer, z Považskej Bystrice Majblík a z dorastu Kožík. Z tímu odišli Jurka, Tallo a Cibulka.

V lige dva nové tímy aj mladí reprezentanti

Z finančných dôvodov prihlášku do sezóny 2013/2014 nepodal bronzový tím uplynulej sezóny HC winLand Michalovce. Novicom v najvyššej súťaži je tím MHáK Martin, ktorý v prvej lige obsadil tretie miesto, ale pred ním skončila iba dvojica rezervných tímov extraligistov bez možnosti postúpiť.

Ďalším nováčikom je ŠKH Agrokarpaty Pezinok, ktorý doplnil menoslov účastníkov na 10. Ako jedenáste mužstvo extraligy sa premiérovo predstaví reprezentačný tím SR do 20 rokov, ktorý sídli v Prešove a tvoria ho juniori Tatrana. Dvadsiatka odohrá v rámci vložených stretnutí iba základnú časť a výsledky s ňou sa budú započítavať do tabuľky.

Návrat k tradičnému modelu

Extraliga sa po roku vracia opäť k tradičnému modelu vyvrcholenia bojov o titul, o ktorom sa opäť rozhodne v klasickom play off a nie na záverečnom turnaji Final Four ako naposledy. Základná časť bude mať 18 kôl, potom sa súťaž rozdelí s prenesením si všetkých bodov na dve skupiny – nadstavbovú o 1.-6. miesto a na skupinu o 7.-10. miesto.

V následnom play off sa najlepší štyria stretnú v semifinále na tri víťazné zápasy. Finále sa hrá rovnako na tri víťazné duely, nového majstra spoznáme najneskôr v poslednú májovú stredu v prípade odohratia piateho finálového duelu. Kluby na 5.-6. mieste v sezóne po nadstavbovej časti končia. Zo súťaže vypadne posledný tím a nahradí ho víťaz I. ligy.

Najbližší program Sporty

1.kolo (31.8..2013) SPORTA – P. Bystrica
2. kolo (7.9.2013) Pezinok – SPORTA (predohrávka 4.9., 18 h)
3. kolo (14. 9.2013) SPORTA – Prešov
4. kolo (21..9.2013) Topoľčany – SPORTA
5. kolo (28.9.2013) SPORTA – Bratislava

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM