Róbert Jakubička Hádzaná

Sporta Hlohovec chce v St. Gallene výrazný náskok pretaviť v postup

S osemgólovou výhodou vstúpia hádzanári úradujúceho slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec v nedeľu o 17.00 h do odvety 1. kvalifikačného kola Pohára EHF na palubovke švajčiarskeho TSV St. Otmar St. Gallen.

Ilustračný obrázok k článku Sporta Hlohovec chce v St. Gallene výrazný náskok pretaviť v postup
Foto: Róbert Jakubička

Zverenci kouča Martina Liptáka vyhrali minulý víkend doma 29:21 a tak sú výrazne bližšie k postupu, ktorý by im v 2. kvalifikačnom kole „prihral“ do cesty bosniansky celok Borac Banja Luka.

„Chlapcom maximálne verím. Aj keď v hádzanej je možné takmer všetko, som presvedčený, že budeme hrať koncentrovane a tento zápas zvládneme,“ povedal pred odvetou pre klubový web tréner Lipták, ktorého zverenci v generálke prehrali v stredu v šlágri slovenskej najvyššej súťaže doma s majstrovským Tatranom Prešov 29:38. „Na prehru s Prešovom sme už zabudli, pred nami je jediný cieľ uspieť v St. Gallene a postúpiť do ďalšieho kola Pohára EHF.“

Výprava Hlohovca odcestovala do Švajčiarska v piatok predpoludním aj s brankárom a kapitánom mužstva Dušanom Olejárom. Do hry však nezasiahne, pretože sa zranil už v úvode duelu s Prešovom. „Dušan si natrhol úpon zadného stehenného svalu a hoci s ním v zápase nemožno rátať, jeho prítomnosť na lavičke a cenné rady určite pomôžu brankárskej dvojici Žernovič, Kašťák,“ doplnil Lipták.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM