Erik Bojničan Správy

Snehová nádielka v Hlohovci a okolí: Ako to vyzerá na cestách? FOTO

Hlohovec aj okolie sa dočkali snehovej nádielky. Do akcie boli povolané aj mechanizmy na údržbu ciest. Aká je situácia na vozovkách?

Ilustračný obrázok k článku Snehová nádielka v Hlohovci a okolí: Ako to vyzerá na cestách? FOTO
34
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Už počas stredajšieho večera nenápadne poletoval hlohoveckými ulicami sneh, ktorý sa postupne zmenil na husté sneženie. Hlohovčania sa tak prebudili do mesta prikrytého bielou perinou. Počasie postavilo na nohy aj cestárov. Zisťovali sme, aká je aktuálna situácia na vozovkách.

„Najprv sme od skorých ranných hodín vykonávali posyp vozoviek a následne sa začalo s pluhovaním. Aktuálne sú vonku tri traktory, dva mechanizmy na chodníky plus pracovníci, ktorí sa starajú o ručné odhŕňanie,“ uviedla spoločnosť TKO Ekopres II, ktorá má na starosti údržbu miestnych komunikácií v Hlohovci. Podľa spoločnosti je aktuálne v teréne do desať ľudí a v prípade potreby majú v zálohe ďalšie traktory ako aj mechanizmy na údržbu chodníkov.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

O tom, aká je aktuálna situácia na cestách II. a III. triedy informoval majster strediska Správy údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja Milan Baláž. Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja má pod svojou správou dovedna viac ako 1 592 kilometrov ciest. Z toho v okrese Hlohovec viac ako 117 (57,752 II. triedy a 59,371 III. triedy).

„Všetky cesty v kraji sú zjazdné. Nie sú hlásené žiadne obmedzenia. Prevažná časť vozoviek je už mokrých. Niekde na cestách tretej triedy sa môže vyskytovať kašovitý sneh vo vrstve 1 až 2 centimetre,“ povedal M. Baláž s tým, že situácii na cestách pomáha aktuálne oteplenie na plusové hodnoty.

Správu sme naposledy aktualizovali o 11:55 hod.

V priloženej galérii si môžete pozrieť fotografie z hlohoveckých ci­est.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

FOTO: Hlohovec zasiahlo sneženie, zábery z vozoviek v našom meste
34
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM