Erik Bojničan Rôzne

Staré fraštacké recepty znova ožijú: Ako predkrm, skúste toto originálne VIDEO :)

Výborné jedlo podľa starej hlohoveckej receptúry aj s prekvapením. Prečítajte si viac o tom, čo vás čaká počas akcie Kuchyne starého Fraštáku a pozrite si video.

Ilustračný obrázok k článku Staré fraštacké recepty znova ožijú: Ako predkrm, skúste toto originálne VIDEO :)
Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovčania sa môžu pochváliť množstvom tradícií, ktoré sa zachovali z minulosti. Široko ďaleko sme známi napríklad svojim nárečím, ale aj skvelou kuchyňou.

Pre tých, ktorý by počas Stredovekých dní v Hlohovci vyhladli je pripravené spestrenie. Okrem toho, že počas „Kuchyne starého Fraštáku“ budú môcť návštevníci ochutnať tradičné hlohovské dobroty, dostanú k jedlu aj malý darček.

Ako prezradil organizátor Peter Kolištanik, ku každému zakúpenému jedlo dostanú ľudia aj vytlačený recept, aby si ho mohli pripraviť aj doma.

„Kuchyne starého Fraštáku“, organizátor pripravuje spoločne s OZ ELAP a viechou Jašter na starej hore. „Pôjde o prezentáciu tých najzaujímavejších receptov starého Fraštáku, kde si okrem dobrého pocitu z jedla návštevníci odnesú zo sebou aj recept na jeho prípravu,“ hovorí Kolištanik.

Cieľom akcie je podľa usporiadateľa rozšíriť tradičné hlohovecké recepty u miestnych, ako aj návštevníkov z iných miest a tým podporiť zachovanie našej tradičnej kuchyne.

Môžete sa tešiť na také lahôdky ako sú Fraštacká špecialita z Viechy Jašter, cícerová kaša so pšenom od pani Urminskej alebo plnené rožky, ktorých prípravu si môžete pozrieť na videu.

Kuchyne starého Fraštáku sa uskutočnia v sobotu 4. júla od 10:00 do 15:00 v Zámockej záhrade.

Z tohto tradičného hlohoveckého receptu vám potečú slinky!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM