Erik Bojničan Squash

Skvelý úspech hlohovských squashistov: Sú vicemajstrami Slovenska!

Squashové mužstvo z Hlohovca predviedlo parádnu formu. Vo Final four napriek ťažkej konkurencii získali strieborné medaile!

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech hlohovských squashistov: Sú vicemajstrami Slovenska!
2
Galéria
Zdroj: TAP Hlohovec

Po základnej časti slovenskej squashovej ligy patrila družstvu TAP Hlohovec tretia priečka zaručujúca postup do Final four. V súbojoch o medaily sa ocitli medzi tromi bratislavskými tímami. V ťažkej konkurencii ale rozhodne neboli len do počtu.

Vicemajstri Slovenska

Naši reprezentanti, ako uviedol člen tímu Marián Kamenčík, mali v pláne obhájiť minimálne tretiu pozíciu z minulého roku, no už po semifinále, kde nastúpili proti druhému tímu Master Squash Crew Bratislava bolo zrejmé, že budú siahať na cennejšie kovy.

Svojho semifinálového súpera porazili 3:1 na zápasy. Vo finále bol už súper nad sily našich, pretože na súpiske IMET-u A Bratislava figurovali hneď dvaja Majstri Slovenska. Naši prehrali v pomere 1:3, keď jediný bol za víťazný zápas získal Daniel Mekbib.

Za hlohovský tím nastúpili Daniel Mekbib, Lukáš Tužinčin, Patrik Varga, Ľubomír Solčanský a kapitán Ivan Jančička. Do klubovej vitríny tak pribudla už tretia trofej za vicemajstra Slovenska.

Ďalšie úspechy

Hlohovskí squashisti sa však môžu z ostatného obdobia pochváliť aj ďalšími úspechmi. Súčasťou reprezentačného, ktorý bojoval na Majstrovstvách Európy 3. divízie bol aj mladý Hlohovčan Lukáš Tužinčin. Turnaj naši hráči ovládli a stali sa Majstrami Európy 3. divízie, čo ich automaticky posunulo o kategóriu vyššie, kde budú o rok súperiť so silnejšou konkurenciou.

Predposledný májový víkend sa konali v Sport centre Pohoda v Trnave Majstrovstvá Slovenska veteránov. Úspešné boli aj pre hlohovský squash. V kategórii 35+ si už svoj tretí titul vybojoval Ľubomír Solčanský a tretie miesto získal Ivan Jančička. Kategóriu 45+ ovládol ďalší náš reprezentant, a niekoľkonásobný držiteľ titulov z veteránskych turnajov, Patrik Varga.

FOTO: Hlohovskí squashisti dali parádnu bodku za sezónou
2
Galéria
Zdroj: TAP Hlohovec

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM