Erik Bojničan Kultúra

September v Hlohovci a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

September už prichádza. V Hlohovci a okolí ponúkne viacero lákavých akcií. My sme vybrali desať z nich, ktoré považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku September v Hlohovci a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: TASR

Kopec

Sobota 3. september o 20:00, Vyhliadka Šianec

Začiatok septembra v Hlohovci už po piaty krát bude patriť milovníkom elektronickej hudby. Rozlúčka s letom, ako sa patrí sa aj tento rok chystá na samotnom vrchole vyhliadky Šianec nad našim mestom, ktorá dotvára výbornú atmosféru, ktorá na Kopci panuje.

Country Hlohovec

Sobota 3. september o 18:00, Peterská Bašta

Už po 15. krát sa v Hlohovci bude konať podujatie, ktoré poteší nie len milovníkov tohto štýlu. Okrem hlavnej hviezdy Alana Mikušeka, sa predstavia aj kapely Country Tip, Texas, Jako kedy a Neznámi, ktorí v minulom roku vydali nový album. Program pri dobrom jedle, pive a víne potrvá až do polnoci.

Bažant kinematograf

3. – 5. september vždy o 20:30, Zámocká záhrada

Od soboty 3.9. do pondelka 5.9. sa vám predstaví to najlepšie zo súčasnej česko-slovenskej kinematografie. V sobotu Českým levom ocenený film Stratení v Mníchove, v nedeľu nová česko-slovenská komédia Wilsonov a v pondelok kultové Pelíšky.

Farmárske trhy

Utorok 6. september 08:00 – 18:00, Námestie sv. Michala

Námestie sv. Michala sa aj v septembri na jeden deň premení na trhovisko. Farmárske trhy v Hlohovci vždy ponúkajú množstvo zaujímavých stánkov. Viac o nich si môžete prečítať v článku: Už vám padli do očí? Na trhoch v Hlohovci môžete navštíviť najštipľavejší aj najsladší stánok, FOTO

Vinobranie

Sobota 10. september o 16:00, Fussmannov dvor – Pannonia

V našom kraji sa september tradične spája s vinobraním a s ním súvisiacimi slávnosťami. Jednu takú môžete zažiť na Fussmannovom dovre. Pripravený je aj bohatý program, počas ktorého vystúpia folklórne skupiny ako Heskovci z Červeníka, Šulekovčan, Inovec, Rozmarín zo Šintavy, či hlavný hosť Jožka Šmukař z Moravy.

Show us your music

Sobota 10. september o 19:00, Keltský dvor

Všetci milovníci koncertov a dobrej hudby by si mali do kalendárov poznačiť 10. september. Keltský dvoj ovládnu účinkujúci God´s Finger (rock, Veľké Kostoľany), Horehigh (psycho-pop, Bratislava), Lenart (pop-rock, Martin), Leisure (pop-rock, Bratislava) a Michaela Husárová (pop, Bratislava).

Za svetlom Dávidovej hviezdy

Štvrtok 15. september, Židovský cintorín

Počas podujatia Za svetlom Dávidovej hviezdy, ktoré chystá občianske združenie Ex Libris Ad Personam Hlohovec budeme môcť nahliadnuť na miesto, ktoré je bežne skryté zraku okoloidúcich, no nesporne patrí do histórie nášho mesta – na židovský cintorín v Hlohovci.

Fraštacký trh – jesenná edícia

Sobota 17. septembra od 09:00 do 17:00, Františkánsky park

V našom meste sa môžeme tešiť na ďalšie pokračovanie Fraštackého trhu, ktorý sa medzi Hlohovčanmi teší čoraz väčšej obľube. Spojením farmárskeho trhu s prezentáciou a predajom tovaru od rôznych predajcov z nášho mesta ale aj širokého okolia vždy vo Františkánskom parku vznikne podujatie plné krásnych vôní a lákavých farieb. Takto to na Fraštackom trhu vyzeralo počas minulého ročníku.

Krumplové hody

Sobota 17. septembra, Leopoldov

Rovnako 17. septembra sa chystá akcia aj v susednom Leopoldove. Po druhý krát sa tu bude konať podujatie Krumplové hody. Nebudú chýbať rôzne súťaže, hudobný program či ochutnávky jedál zo zemiakov. O tom, aká bola atmosféra počas ostatného ročníka si môžete prečítať v článku: Dobroty zo zemiakov, súťaže a výborná nálada: Atmosféra Krumplových hodov na fotkách

Michalský jarmok

30. september – 2. október, mesto Hlohovec

Sladkastý burčiak, voňavé klobásky, lahodné trdelníky, desiatky stánkov s rozličným tovarom, adrenalínové kolotoče… Aj to je Michaslký jarmok, na ktorý sa teší veľké množstvo Hlohovčanov či návštevníkov zo širokého okolia. Jedno z najväčších podujatí v roku spestrí záver septembra a ako každý rok, okrem vôní a chutí sa chystá aj hudobný program a rôzne sprievodné podujatia. Ak sa neviete dočkať, zaspomínajte si na minulý ročník s našou fotogalériou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM