Erik Bojničan Hádzaná

Senzácia je na svete: Hlohovčanky medzi najlepšími na Slovensku!

Naše hádzanárky majú po divokom zápase dôvod na veľkú radosť. Podarilo sa im prebojovať medzi najlepšie tímy na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Senzácia je na svete: Hlohovčanky medzi najlepšími na Slovensku!
Zdroj: HC SPORTA Hlohovec

Hlohovské hádzanárky potvrdili, že v Slovenskom pohári to na súperov z našej najvyššej súťaže vedia. V divokom zápase sa im podaril husársky kúsok, keďže vyradili favorizované Partizánske a po tretíkrát za sebou sa predstavia vo finálovej štvorke národného pohára!

Pri hosťujúcich hráčkach stálo v úvode povestné športové šťastie, keďže sa našim podarilo až sedem krát trafiť konštrukciu brány, čo Partizánske využilo a po pätnástich minútach vyhrávalo 9:6. Okrem toho domáce hráčky nevyužili tri trháky a v prvom polčase aj štyri sedmičky. Do polčasu sa však našim podarilo výsledok otočiť na svoju stranu a do kabín sa odchádzalo za stavu 13:12.

Foto: Róbert Jakubička

V druhom polčase sa lepšie chytilo Partizánske a hoci sa opäť blysla dobrými zákrokmi domáca brankárka, hosťky zvrátili stav na 19:20. Nakoniec však Hlohovčanky vyrovnali na 20:20, ale keď na začiatku 59. minúty dali Partizánske na 20:22, zdalo sa byť po zápase. Ako uvádza klub Sporta Hlohovec na svojej stránke, domáce hráčky však najskôr znížili Kašníkovou a keď Slávia v útoku chybovala, zo sedmičky vyrovnala v závere Luščonová na 22:22.

Zápas tak dospel do pokutových hodov a na rozdiel od zápasu boli zverenkyne trénera Dávidka tentokrát stopercentné. Ako ďalej uvádza Sporta Hlohovec, v úvodných dvoch uspeli Gašparovičová s Luščonovou, rovnako ako hosťujúce Hollá so Sulovskou. Tretiu sedmičku premenila Pavlíková a tréner Dávidek poslal do brány miesto Csákovej Slamkovú, proti ktorej nemierila presne Szökeová. Keď štvrtú domácu sedmičku premenila Krajčovičová a Csáková vychytala Karáskovu, naplno prepukla domáca radosť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM