Erik Bojničan Hádzaná

Ruská misia hlohovských hádzanárov začína: Aké sú pocity našich hráčov?

Dlhá cesta a ťažký zápas čakajú hráčov Sporty Hlohovec. Ich cesta hádzanárskou Európou začína v Rusku. Vyspovedali sme pred cestou niektorých hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Ruská misia hlohovských hádzanárov začína: Aké sú pocity našich hráčov?
Zdroj: TASR

Hádzanári Sporty Hlohovec na úvod svojho účinkovania v pohárovej Európe vycestujú poriadne ďaleko. Žreb im prisúdil súpera až od Kaspického mora. V 2. kvalifikačnom kole Pohára EHF sa s ruským klubom Dinamo Astrakhan. Na to, aké pocity majú pred dôležitým zápasom sme sa spýtali niektorých hlohovských hráčov.

Výzva pred nimi

„Pocity pred cestou sú dobré. Myslím si, že zápas proti Prešovu nás dobre preveril pred sobotným zápasom. Určite tam ideme s cieľom uhrať čo najlepší výsledok pre nás, aby pred odvetou v Sporta arene bolo stále o čo hrať a diváci videli atraktívny zápas,“ povedal pre Hlohovec 24 Matej Takáč, krídlo HC Sporta Hlohovec.

„Moje pocity sú také, že je to pre nás výzva z ktorej môžeme napredovať a vyskúšať si hádzanú na vyššej úrovni. Ruský tím je dobrý a skúsený,“ povedal hráč Martin Briatka, podľa ktorého je ruský tím približne na takej úrovni, ako je u nás Prešov. „Preto keď chceme uspieť, musíme podať veľmi dobrý výkon hlavne v obrane a spoliehať sa na náš protiútok. My sa musíme presadiť našou rýchlosťou, kedže oni sú dosť robustní. Určite to nebude ľahké, ale budeme sa snažiť doniesť čo najlepší výsledok,“ dodal Briatka

Cieľ je jasný

Do Ruska sa podľa jeho slov teší aj brankár Juraj Kašťák, keďže podobné zápasy sú veľmi cenné pre zbieranie skúseností. „Do Ruska ideme pre čo najpriaznivejší výsledok do odvety. Bude to veľmi ťažký zápas, no myslím si, že naša forma stúpa, čo sme dokázali posledným zápasom s Prešovom, aj keď sme ho nedokázali dotiahnuť do víťazného konca,“ povedal Kašťák.

Zápas Dinamo Astrakhan – HC Sporta Hlohovec je na programe v sobotu 8. októbra o 14:00. Následná odveta v Hlohovci je na pláne 16. októbra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM