Erik Bojničan Rôzne Leopoldov

Rozlúčka s fašiangami, ako sa patrí: V Leopoldove sa pochovávala basa, FOTO

Dobrá nálada, jedlo, masky od výmyslu sveta ale hlavne pochovávanie basy. Pozrite si, ako to v centre Leopoldova počas osláv konca fašiangov vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka s fašiangami, ako sa patrí: V Leopoldove sa pochovávala basa, FOTO
29
Galéria
Zdroj: Mesto Leopoldov

Počas ostatného víkendu vyvrcholilo fašiangové obdobie. To trvá od Troch kráľov až do Popolcovej stredy. Ani nášmu regiónu nie sú tradície cudzie, čoho dôkazom je napríklad obľúbené pochovávanie basy.

Basa sa pochovávala vo viacerých obciach Hlohoveckého okresu. Veselo bolo, ako už tradične, aj v meste Leopoldov. Program začal už v sobotu 25. februára v dopoludňajších hodinách. Návštevníci si mohli pozrieť zabíjačku a pochutiť si na domácich zabíjačkových špecialitách. Z dobrôt nechýbali napríklad aj sladké šišky, na ktorých si zamaškrtili predovšetkým najmenší návštevníci.

Zdroj: Mesto Leopoldov

Koniec fašiangového obdobia bez masiek by sa zrejme dal len ťažko predstaviť. O najkrajšiu masku si v Leopoldove zasúťažili detskí návštevníci. Fantázii sa medze nekládli. Nechýbali kozmonati, najrôznejšie rozprávkové bytosti, zvieratká, strašidlá a mnohé iné.

Svojím veselým programom sa o samotné pochovanie basy postarala Folklórna skupina Šulekovo a vystúpili aj miestne deti. Ako už býva zvykom, nemohla chýbať ani fašiangová veselica.

Atmosféru ukončenia fašiangov a pochovávania basy v Leopoldove si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

O dobrú náladu bolo postarané: Fotoreportáž z pochovávania basy v Leopoldove
29
Galéria
Zdroj: Mesto Leopoldov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM