Krimi

Rozbité okná, polámané dlaždice, poškodený oltár: Kostol čelil ničivému útoku!

Ničivý útok na kostol! Škody sa po dych vyrážajúcom ataku vyšplhali na stovky eur a poškodené boli okná, dvere i samotný oltár. Muži zákona z tohto činu obvinili dvoch mladíkov. Pozrite si zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Rozbité okná, polámané dlaždice, poškodený oltár: Kostol čelil ničivému útoku!
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia vypátrala a obvinila dvoch mužov, ktorí sú podozriví z poškodenia evanjelického kostola v Sasinkove (okr. Hlohovec). Ako uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová k činu došlo v júni, v nočných hodinách.

„Neznámy páchateľ porozbíjal tehlami a stavebným odpadom štyri okná na kostole, poškodil plastové dvere, murivo nad oknom, prevalil parapety. Od dopadnutých tehál boli v kostole popraskané a polámané dlaždice, roztrhnutý koberec a poškodený oltár,“ uviedla hovorkyňa. Poškodené bolo aj pletivo okolo kostola. Evanjelickému a Farskému úradu v Hlohovci bola týmto skutkom spôsobená škoda 1117 eur.

„Polícia po skutku vykonala obhliadku miesta činu, zaistila stopy a začala vyšetrovanie. Pátranie napokon doviedlo policajtov kriminálnej polície na stopu dvoch miestnych mužov (25, 26),“ doplnila Kredatusová. Na základe zhromaždených dôkazov príslušník Obvodného oddelenia PZ v Hlohovci obidvoch obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci. „V prípade uznania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na jeden rok, pričom mladší z dvojice bol už v minulosti trestaný za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ uzavrela hovorkyňa.

Policajti riešia ničivý útok na kostol!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM