Erik Bojničan Rôzne

Romantický zvyk dorazil aj do Hlohovca: Na moste pribúdajú zámky lásky

Zvyk zamilovaných môžete na vlastné oči pozorovať aj v Hlhovci. Zámky lásky pomaly pribúdajú na železničom moste v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Romantický zvyk dorazil aj do Hlohovca: Na moste pribúdajú zámky lásky
Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovčania a návštevníci nášho mesta pomaly objavujú jeden z mnohých rituálov bežných za hranicami. Na Želazničnom moste pribúdajú takzvané zámky zamilovaných.

Zamknúť si lásku a kľúč zahodiť do vody, aby vás už nikdy nič nerozdelilo… Ešte ste sa s niečim podobným nestretli? Ide o romantickú tradíciu, ktorá z talianskeho Ríma postupne prenikla do viacerých európskych miest.

Zábradlia niektorých mostov sú doslova ovešané tisíckami visiacich zámkov. Zväčša na ne zamilované páry vygravírujú svoje iniciály. Či už sa jedná o Londýn, Prahu, Helsinky, alebo Paríž. Posledné menované mesto však pristúpilo k odstrihnutiu mnohých zámkov. Narúšali vraj statiku mosta a kazili výhľad na Seinu.

V Hlohovci zatiaľ takýto problém nevznikol, keďže nateraz by ste zámky na zábradlí poľahky spočítali. Zamilovaní v našom meste však tejto tradícii pomaly prichádzajú na chuť a pri prechádzke cez železničný most môžete obdivovať zámky najrôznejších farieb a veľkostí. Názory sa však líšia. Čo si o takejto aktivite zamilovaných myslíte práve vy, môžete vyjadriť v našej ankete.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zámky zamilovaných v Hlohovci
9
Galéria
Páčia sa vám zámky lásky na železničnom moste v Hlohovci?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM