Zuzana Jakubičková Kultúra

Rodák z Hlohovca Richard Müller: Dočkal sa ďalšieho prestížneho ocenenia

Niekoľkonásobný Zlatý Slávik koncertuje na festivaloch, nahráva unikátny album a chystá megaturné HLASY. Teraz sa Richard Müller dočkal ďalšieho ocenenia! Jeho tvorbu a umenie ocenili prestížnou cenou Identifikačný kód Slovenska, ktorú udeľuje občianske združenie Artem významným tvorcom kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Rodák z Hlohovca Richard Müller: Dočkal sa ďalšieho prestížneho ocenenia
Zdroj: Dnes24.sk

Speváka, skladateľa, textára a hudobníka Richarda Müllera identifikovali významným kódom! Na Bratislavskom hrade sa stal nositeľom ocenenia Identifikačný kód Slovenska. Združenie Artem už po siedmy krát ocenilo významných predstaviteľov literatúry, výtvarného umenia, operného spevu a populárnej hudby.

„Každé ocenenie má svoju veľkú hodnotu a je veľmi príjemné. Každý, kto tvrdí, že pre neho nič neznamená, tak klame. Cena je výsledok toho, že to čo robím, si niekto všimol. A nielen, že sa mu to páči, ale dokonca to posunie do štádia ocenenia.“ Tešil sa Richard Müller.

Identifikačný kód Slovenska je ocenenie, ktoré dostáva každý rok toľko tvorcov, koľko rokov má Slovenská republika. Tento rok ocenenie okrem Richarda Müllera získali česká herečka Květa Fialová, herci Soňa Valentová, Juraj Kukura a Štefan Kvietik, výtvarníci Vladimír Popovič a Viktor Frešo a ďalší.

„Richardovu hudbu a spev radi počúvajú najmladší, znalci aj väčšina. Lebo sa dá počúvať stále. Je pestrá, úprimná i náročná. Prelietava vzduchom ako perfektne prepracovaná hudobná konštrukcia s mimoriadne dobrými, filozofickými a citovými textami. Spevákov hlas je čistý a originálny. Zodpovedá vysokým štandardom svetového umenia. Richard je tou pravou hviezdou, charakteristickou a charakternou. Preto bude mať veľké obecenstvo navždy. A ono ho bude stále milovať.“ Chválil Richarda Ľuboslav Moza z občianskeho združenia Artem.

Richard Müller sa z Bratislavského hradu ponáhľal do Malaciek, kde vystupoval na festivale Dohoda. Počas leta stíha okrem koncertovania aj prípravu megaturné s novým projektom HLASY. Na šnúre spolu so skupinou Fragile predvedie skladby v nových úpravách bez použitia jediného nástroja. V 32-och slovenských a českých mestách sa tak fanúšikovia môžu tešiť na famózny hudobný zážitok.

zdroj: Nora Krchňáková

Richard Muller
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM