Erik Bojničan Samospráva

Riaditeľ domova pre seniorov Harmónia končí: Kto ho nahradí vo funkcii?

Súčasný riaditeľ zariadenia pre seniorov Harmónia vo svojej funkcii končí. Mesto už našlo náhradu.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ domova pre seniorov Harmónia končí: Kto ho nahradí vo funkcii?
Zdroj: TASR

Podľa slov referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár na základe realizovaného výberového konania navrhne Mestskému zastupiteľstvu na marcovom zasadnutí menovať za novú riaditeľku Harmónie – zariadenia pre seniorov. Riaditeľkou by sa podľa slov Hrinkovej Siebenstichovej mala stať Mária Točíková, ktorá má podľa jej slov vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v oblasti sociálnej práce a dlhoročnú prax v zdravotníctve.

Ako ďalej uvádza, riaditeľku Harmónie ako rozpočtovej organizácie mesta menuje do funkcie mestské zastupiteľstvo na návrh primátora. „Táto pozícia sa uvoľnila k 1. aprílu 2015 po tom, čo sa doterajší riaditeľ Vladimír Kanský rozhodol pre odchod do dôchodku,“ vysvetľuje Hrinková Siebenstichová.

„V súčasnosti je hlavnou sestrou zariadenia pre seniorov Harmónia, kde pracuje od roku 2001. Predtým pôsobila ako staničná sestra (dopravná zdravotná služba a pohotovostná služba, RZP v NsP v Hlohovci a ako zdravotná sestra v OÚNZ, Interné oddelenie v Trnave. V roku 2011 sa stala manažérkou kvality pre zariadenia zdravotných a sociálnych služieb, čo ju oprávňuje vykonávať interné audity v rámci procesného prístupu v takýchto zariadeniach.Zís­kala o. i. ocenenie „Biele srdce“ v kategórii sestra v praxi od Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. Je zakladajúcou členkou Asociácie odborných pracovníkov sociálnych služieb,“ prezrádza o novej posile mesta Hrinková Siebenstichová.

Výberového konania sa podľa slov referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťyhy zúčastnili štyri uchádzačky, ktoré predložili aj projekt poskytovania sociálnych služieb v zariadení pre seniorov. „Výberová komisia po preštudovaní prihlášok a zaslaných projektov stanovila poradie uchádzačiek, pričom konštatovala, že dve uchádzačky nesplnili požiadavku predpísaného vzdelania (ekonomické, právnické alebo so zameraním na sociálnu prácu),“ upresňuje Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej slov primátor M. Kollár na základe pohovoru s oboma kandidátkami, ktoré splnili podmienky výberového konania s prihliadnutím na poradie projektov, ktoré stanovila výberová komisia rozhodol, že MsZ predloží návrh na vymenovanie M. Točíkovej do funkcie riaditeľky Harmónie – zariadenia pre seniorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM