Rastislav Búgel Rôzne

Reprezentačný dres s číslom 38 už nik neoblečie

Vedenie slovenského hokeja na znak úcty k výnimočnému hokejovému umeniu Pavla Demitru rozhodlo, aby reprezentačný dres s číslom 38 už v budúcnosti neobliekol žiadny iný hokejista.

„Náš žiaľ je stále veľký. V jedinom momente stratila rodina milujúceho otca a celé Slovensko hokejového génia, charakterného a charizmatického človeka. Bez nadsadenia, Pavol bol ozajstným idolom a vzorom pre našich mladých hokejistov a preto sme sa rozhodli, že číslo 38 bude navždy vyradené z reprezentačných dresov hokejistov Slovenska,“ povedal pre szlh. sk. prezident zväzu Igor Nemeček. Okrem fanúšikmi očakávaného gesta sa národný A-tím v sezóne 2011/2012 predstaví v prípravných zápasoch v dresoch, na ktorých bude zvýraznená pamiatka na Pavla Demitru. „Okrem vyradenie čísla 38 zo slovenských reprezentačných dresov sme sa rozhodli, že v priebehu sezóny 2011/2012 odohráme všetky prípravné stretnutia do MS v dresoch, na ktorých budú mať všetci hokejisti na znak pamiatky s Pavlom Demitrom vyšité malé číslo 38,“ informoval generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora.
Slovenský zväz ľadového hokeja v súvislosti s tragédiou nariadil už vo štvrtok organizátorom všetkých majstrovských zápasov v súťažiach riadených SZĽH v termíne 8. až 14. septembra 2011 vyhlásiť pred začiatkom stretnutia minútu ticha za obete tragédie v Rusku.

Zdroj: TASR Foto: TASR

Demitra, R.I.P.
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM