Erik Bojničan Rôzne

Radosť zo zimného pohybu, lyže a krásne výhľady: Aha, čo sa chystá neďaleko Hlohovca!

Milovníci zimných športov, zbystrite pozornosť. Pár kilometrov od Hlohovca sa bude konať podujatie, ktoré by bola škoda premeškať. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Radosť zo zimného pohybu, lyže a krásne výhľady: Aha, čo sa chystá neďaleko Hlohovca!
2
Galéria
Zdroj: CCC MTJ Piešťany

Ak mate radi pohyb v zimnej prírode, nemusíte chodiť ďaleko. Napriek tomu, že väčšina zimných športov je skôr výsadou severnejších miest na Slovensku, aj v našich končinách si už čoskoro prídete na svoje.

Pri obci Svrbice, ktorá sa nachádza len niekoľko kilometrov od Hlohovca, sa bude konať I. ročník Svrbickej snežnej stopy. Toto turisticko-lyžiarske podujatie sa uskutoční v pohorí Považského Inovca v sobotu 28.1.2017 so štartom v rozmedzí 9.30 h a 11.30 h na 10 km trase okolo už spomínanej obce Svrbice. Prezentácia bude prebiehať v miestnom kultúrnom dome.

Zdroj: TASR

Vyznačená trasa so štartom a cieľom pri vykrývači vo výške približne 300 m.n.m s viacerými vyhliadkami, najmä na najvyššom bode trate Svrbickej plešiny je vhodná pre začiatočníkov, pravidelných účastníkov bežkárskych podujatí, rekreačných i výkonných bežcov.

Zo Svrbickej Plešiny (369 m.n.m) je za dobrého počasia nádherná panoramatická vyhliadka na nitriansky Zobor (587 m.n.m.) s telekomunikačnou vežou, na hrebene Tríbeča a Vtáčnika, na Topoľčiansku kotlinu a na majestátnu dominantu Marhát (748 m.n.m.) s rozhľadňou, pod ktorým sa vyníma kostolík sv. Juraja.

Ako uvádzajú organizátori z Camping a caravaning clubu Mestskej telovýchovnej jednoty v Piešťanoch, po absolvovaní trasy sa budú môcť účastníci v kultúrnom dome pri teplom čaji a omastenom chlebe z cibuľou podeliť o zážitky z trate a odniesť si na pamiatku pamätný list s priliehavou kresbičkou.

Mapu trasy I. ročníka Svrbickej snežnej stopy si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

FOTO: Neďaleko Hlohovca si na svoje prídu milovníci bežkovania
2
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM