Erik Bojničan Samospráva

Radnica prichádza s novinkou: Poštové poukážky sú podľa mesta neefektívne, nahradí ich nová metóda

Mesto Hlohovec sa podľa splov radnice ide správať efektívne, ekonomicky aj ekologicky. Pozrite, čo vymysleli.

Ilustračný obrázok k článku Radnica prichádza s novinkou: Poštové poukážky sú podľa mesta neefektívne, nahradí ich nová metóda
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec informuje občanov, že od roku 2015 zaviedlo novú metóde tlače rozhodnutí o vyrubení miestnych daní a automatického balenia rozhodnutí metódou, pri ktorej sú súčasťou vytlačeného rozhodnutia doručenky na preberanie rozhodnutí daňovníkmi.

Táto metóda podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej neumožňuje distribúciu poštových peňažných poukazov s doručovanými rozhodnutiami. „K zavedeniu tohto systému došlo z ekonomických aj ekologických dôvodov. Poštové poukážky v poslednom období využívalo už asi iba 25 percent občanov čo sa ukázalo ako neefektívne, zvyšné poukazy končili väčšinou v odpade,“ uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy, podľa ktorej metóda tlače a automatického balenia predstavuje nový progresívny spôsob, ktorý výrazne skracuje čas balenia rozhodnutí a zároveň menšou spotrebou papiera šetrí životné prostredie.

„V prípade záujmu občanov o úhradu poštovými poukážkami možno využiť bianco poukážky dostupné na pošte. Tieto je potrebné vyplniť na základe údajov uvedených v doručenom rozhodnutí,“ upresňuje Hrinková Siebenstichová.

Podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy treba dbať najmä na uvedenie správneho variabilného symbolu, aby mohol správca dane uhradenú platbu jednoznačne identifikovať.

Úhradu je podľa radnice možné realizovať i prostredníctvom bezhotovostného prevodu z účtu daňovníka, resp. hotovostnou formou v pokladni Mestského úradu v Hlohovci na ul. M.R.Štefánika 1, II. poschodie, kancelária č. 211.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM