Erik Bojničan Samospráva

Radnica mení rozhodnutie ohľadom starostlivosti o zeleň: Veľká súťaž sa ruší, aké sú plány?

Novinky ohľadom starostlivosti o zeleň v našom meste. Veľká súťaž, ktorú radnica pred časom vyhlásila sa podľa slov primátora ruší. Aké majú ďalšie plány?

Ilustračný obrázok k článku Radnica mení rozhodnutie ohľadom starostlivosti o zeleň: Veľká súťaž sa ruší, aké sú plány?
Zdroj: TASR

S údržbou zelene, ktorá podľa mnohých Hlohovčanov bola zanedbaná sa začalo koncom augusta. Súkromná firma zo Svätoplukova nasadila do terénu 11 koscov, ktorí, ako uviedla radnica sa mali o zeleň starať buď do konca roka alebo do skončenia veľkej súťaže. Primátor Miroslav Kollár však podľa jeho slov pristúpi k zmenám a veľká súťaž sa ruší.

Hlohovec podľa slov primátora ruší verejnú súťaž na údržbu zelene, opravy mestských komunikácií a odvoz odpadu z košov na území mesta s predpokladanou hodnotou 4,4 milióna eur.

Ako Miroslav Kollár uviedol, dôvodom je rozhodnutie mesta budovať vlastné kapacity na údržbu zelene. „Je pre nás veľmi dôležité mať zeleň pod kontrolou. Do budúcna sa chceme o zeleň starať iným spôsobom,“ povedal Kollár, podľa ktorého by sa tak zvýšila kvalita údržby. O zákazku na štyri roky sa podľa radnice uchádzali dvaja záujemcovia, pričom rozdiel medzi cenovými ponukami bol len minimálny.

Mesto chce ešte v priebehu novembra vypracovať analýzu, možnosti kosenia trávnatých plôch v meste po technickej aj personálnej stránke, keďže spoločnosť, ktorá sa o zeleň stará v súčasnosti má zmluvu len do konca roku 2015.

Čítajte tiež:

Hlohovčania už zarasteného mesta majú dosť: Primátor to takto vysvetľuje

Aktivační pracovníci v Hlohovci: Ako a kde mesto využíva túto pracovnú silu?

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM