Zuzana Jakubičková Rôzne

Problémy s opilcami v Hlohovci: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí

Tak, ako väčšina miest, aj Hlohovec rieši problémy s opilcami. Najčastejšie musí polícia zasahovať pri podnapitých občanoch v noci, keď alkoholu často holdujú aj mladiství.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s opilcami v Hlohovci: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí
Foto: Eva Viestová

„Mestská polícia sa najčastejšie stretáva s nadmerným požívaním alkoholických nápojov u skupiny bezdomovcov, ktorí sú často pod vplyvom alkoholických nápojov a ležia na rôznych miestach verejného priestranstva. Občania na uvedené upozorňujú a volajú na MsP č. t. 159,“ informoval náčelník MsP v Hlohovci Jozef Šoka.

MsP sa stretáva aj s druhou skupinou osôb pod vplyvom alkoholu, a to prevažne blízko veku mladistvých, najmä počas piatkových a sobotných večerov, zvlášť pri ukončení školského roka a počas prázdninových dní, najmä pred samotným zahájením školského roka.

„Práve tejto skupine osôb venujeme zvýšenú pozornosť častejšími cielenými spoločnými kontrolami i s príslušníkmi PZ, vrátane sociálnej kurátorky, na zistenie alkoholu v dychu. Ak zistíme požitie alkoholických nápojov mladistvými alebo maloletými osobami a zistíme konkrétnu osobu, ktorá im alkohol podala, riešime túto osobu v súlade s ustanovením priestupkového zákona a záznam o požití alkoholu takouto osobou je postúpený k ďalšiemu riešeniu mestu ( obci ),“ pokračuje náčelník. V uvedenom tiež koná sociálna kurátorka.

Najčastejšie priestupky

Najčastejšími priestupkami proti verejnému poriadku sú priestupky vzbudenie verejného pohoršenia. „Stretávame sa s prípadmi poškodzovania majetku mesta najmä formou vandalizmu, keď sú ničené smetné koše, lavičky,“ povedal Jozef Šoka.

V posledných prípadoch sa stretli aj so sprejerstvom a poškodením dvier na Empírovom divadle. O takýchto prípadoch sa snažia informovať verejnosť prostredníctvom masmédií a zverejnením na internetovej stránke ( Záznamy MsP ).

Za alkohol na verejnosti pokuta

VZN č. 127/2012 o úprave zákazu predaja, podávania a požívania alkoholických nápojov na území mesta Hlohovec rieši i prípady požívania alkoholických nápojov na miestach, kde je to zakázané. Za porušenie uvedeného zákazu možno uložiť blokovú pokutu do výšky 33 €.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM