Erik Bojničan Rôzne

Prípravy na Fraštacký trh sú v plnom prúde: Na TOTO sa môžete tešiť

Fraštacký trh, ktorý sa uskutoční začiatkom jesene prinesie do Hlohovca deň plný rozličných chutí, vôní a mnohého iného. Čo vás na ňom čaká?

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na Fraštacký trh sú v plnom prúde: Na TOTO sa môžete tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Prvú septembrovú sobotu (5.9. 2015) bude v priestoroch Františkánskeho parku za vlastivedným múzeom o niečo viac ruchu ako je zvykom. V čase od 10:00 do 18:00 sa tam bude sa tam bude konať vôbec prvý trh tohto druhu v meste Hlohovec.

Fraštacký trh bude spojením farmárskeho trhu s prezentáciou a predajom tovaru od rôznych predajcov z Hlohovca ale aj širokého okolia.

Myšlienkou tohto podujatia je nielen vytvoriť miesto, kde si ľudia nakúpia potraviny, zeleninu, ovocie, džemy, sirupy, mäsové výrobky, rôzne domáce výrobky šikovných gazdín, doplnky do domácnosti či zdraviu prospešné bylinky, koreniny a veci od výmyslu sveta, ale najmä o vytvorenie prostredia pre ľudí sa stretnúť a porozprávať práve na takomto type príjemného podujatia.

Niečo dobré si popritom kúpiť a porozprávať sa so svojimi známymi pri dobrej káve s chutným koláčom, vínkom, či dobrým jedlom.Celé podujatie budú sprevádzať rôzne zaujímavé sprievodné podujatia ako napr. vystúpenie domácich Fraštackých kapiel, bezplatná expozícia vo Vlastivednom múzeu, prezentácia a vystúpenie klubu UniversitasAikido z Hlohovca, orientálne tanečné vystúpenie skupiny Safirah, tvorivé dielne pre deti, skákacie hrady, detský kolotoč a mnoho iného.

„Veríme, že myšlienka zorganizovania takéhoto typu podujatia Hlohovčanov osloví a prídu sa s rodinou či priateľmi na akciu pozrieť. Toto podujatie by sme radi zorganizovali viac krát do roka,“ poznamenal hlavný organizátor podujatia Peter Kolišťanik.

Aktuálne informácie nájdete na FB: Fraštacký trh.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM