Zuzana Jakubičková Rôzne

Pripravte sa na studenú noc: V okrese Hlohovec hrozia aj prízemné mrazy

Noc z pondelka na utorok bude chladná. Pre náš okres platí výstraha pred prízemným mrazom. Utorok bude zamračený s občasnými búrkami.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na studenú noc: V okrese Hlohovec hrozia aj prízemné mrazy
Foto: Zuzana Jakubičková

Po pondelňajšom veľmi chladnom počasí, kedy teplota na Slovensku vystúpila na 8 až 15 stupňov, sa veľmi neoteplí ani v utorok.

Tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia postúpi z našej oblasti nad Poľsko a neskôr nad Nemecko. Súčasne sa pri zemi nad strednou Európou bude nachádzať nevyrazné tlakové pole. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V noci bude oblačno až zamračené a ojedinele prehánky alebo slabý dážď, vo vysokých horských polohách môže dokonca aj snežiť. V západnej polovici územia miestami prechodne polooblačno. Najnižšia nočná teplota 8 až 3 stupne Celzia.

Výstraha pred mrazom

SHMÚ vydal pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred prízemným mrazom Pri zmenšenej oblačnosti vo výške 5 cm nad povrchom očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu 0 až –4 °C. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

V utorok sa počasie veľmi nezmení. Zostane oblačno až zamračené a miestami sa vyskytnú prehánky, ojedinele aj búrky. V južnej polovici západného Slovenska a popoludní aj v južnej polovici stredného Slovenska bude prevažne polooblačno.

Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 13 až 18, v južnej polovici západného a stredného Slovenska na 18 až 22 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov vystúpi na okolo 7 stupňov Celzia.

Zafúka vietor južných smerov 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM