Erik Bojničan Samospráva

Primátorových 100 dní vo funkcii: Na diskusii čelil paľbe otázok, po dvoch hodinách tvrdý koniec! FOTO

Primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár zvolal diskusiu k 100 dňom vo funkcii. Túto možnosť Hlohovčania využili a zasypali ho otázkami. Pozrite, čo rezonovalo najviac!

Ilustračný obrázok k článku Primátorových 100 dní vo funkcii: Na diskusii čelil paľbe otázok, po dvoch hodinách tvrdý koniec! FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Mirsolav Kollár vyzval občanov mesta Hlohovec na diskusiu k príležitosti jeho 100 dní vo funkcii. Občania možnosť diskutovať s primátorom mesta využili. V Kultúrnom dome sa ich stretlo niekoľko desiatok.

Táto téma rezonovala

Občanov zaujímala činnosť mestskej polície, ktorá sa riešila aj na ostatnom zastupiteľstve. „Mnoho ľudí má pocit, že mestská polícia nič nerobí a že nás stojí veľa peňazí. Keď sme spravili porovnanie zistili sme, že máme malú relatívne malú mestskú políciu za málo peňazí,“ vysvetlil primátor, ktorý konkretizoval, že je otázka či rozšíriť mestskú políciu alebo kamerový systém. „Asi schodnejšia cesta bude vybudovanie funkčného kamerového systému, na ktorom bude niečo vidieť,“ pokračuje Kollár, podľa ktorého je to ďalšia z vecí na riešenie, ktorá stojí nejaké peniaze.

Okrem lokalít, ktoré vo svojej správe pomenovala mestská polícia, sa jeden z občanov zaujímal o ulice Mateja Bella a Manckovičova.

„Ukradli mi kolesá, tak neviem či kamery fungovali,“ povedal k téme bezpečnosti občan, ktorý býva v tejto lokalite.

Trafostanica v tejto lokalite je podľa neho problém, nakoľko tam často bývajú voľne pohodené injekčné striekačky. „Nemám problém v noci stáť a stáť na balkóne dávať si pozor na auto, ale teraz keď sa blíži leto stáva sa toto miesto problematickej­ším,“ pokračoval občan, podľa ktorého by malo mesto tlačiť na štátnu políciu aby sa tejto lokalite venovala.

Podľa primátora o tejto lokalite vie štátna aj mestská polícia. „Jeden rozmer je čo je úloha štátnej a čo mestskej polície. Toto sú väčšinou veci, ktoré musí riešiť štátna polícia,“ objasňuje Kollár, podľa ktorého je fakt, že štátna polícia rieši drogovú situáciu v meste. Podľa primátora by sa tým mala zaoberať aj mestská polícia, ktorá má však v uliciach len jednu hliadku, čo vidí ako problém.

„Do polovice minulého roka fungoval model, že spolu slúžili hliadky mestskej a štátnej polície, tým pádom boli viac vidieť v uliciach. Žiaľbohu z rozhodnutia Policajného zboru boli tieto spoločné služby zrušené,“ dodal primátor k bezpečnosti.

Vstup na poštu pre mamičky a telesne postihnutých

Jedna z otázok, ktoré zazneli sa týkala sprístupnenie pošty telesne postihnutým ľuďom a mamičkám s kočíkmi, ktorá sa na zastupiteľstve riešila už minulý rok.

„S Poštou sa už začalo rokovať, ale momentálne pripravili návrh, ktorý je neprijateľný,“ vyjadril sa viceprimátor Miloslav Drgoň.

V tomto projekte je podľa Drgoňa naplánovaná rampa ako oceľová konštrukcia, ktorá sa točí od vstupu do Pošty okolo celej budovy – z časti na SNP a z časti na ulici Za poštou. „Snažil som sa ich usmerniť, aby sa to riešilo iným spôsobom,“ dodal viceprimátor.

Po dvoch hodinách primátor diskusiu ukončil

Búrlivá diskusia nemala konca a po dvoch hodinách dal Kollár priestor ešte trom otázkam. Dve z nich spolu so svojimi zástupcami zodpovedal. „Môžeme ešte tú záverečnú otázku?“ spýtal sa Kollár. Ľudia však namietali a chceli v diskusii pokračovať. „Podľa mňa to bola tretia, ale možno neviem rátať,“ odpovedal.

Po zodpovedaní poslednej otázky diskusiu ukončil. „Aby som úplne neprepadol z matematiky, toto bolo tá tretia posledná otázka. Ak dovolíte ja vám všetkým poďakujem s tým, že sa nevidíme ani prvý ani posledný krát,“ dodal Kollár, ktorý plánuje podobné diskusie zvolávať pravidelne.

Viacerým témam, ktoré odzneli na diskusii sa budeme podrobnejšie venovať v ďalších článkoch.

Čítajte tiež:

Mestskí poslanci určili priority mesta: Z rezervy vyčlenili vyše 300 tisíc, pozrite, kde budú použité!

Nový vedúci úseku primátora zatiaľ v nedohľadne: Výberové konanie zrušené, dôvod TU!

Ľudia dali primátorovi riadne zabrať!
5
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM