Erik Bojničan Samospráva

Primátor spoznal dôležitú sumu: Toľkoto zarába prvý muž Hlohovca!

Mestskí poslanci odklepli primátorovi plat. Ten sa vyratúva na základe počtu obyvateľov nášho mesta a priemernej mzdy. Toľkoto si každý mesiac pripíše na účet prvý muž Hlohovca.

Ilustračný obrázok k článku Primátor spoznal dôležitú sumu: Toľkoto zarába prvý muž Hlohovca!
Zdroj: TASR

V zmysle zákona mestské zastupiteľstvo raz ročne prerokuje plat primátora mesta. Hlohovské zastupiteľstvo tak urobilo na včerajšom zasadnutí. Podľa zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest sa jeho plat odvíja od počtu obyvateľov a priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve podľa štatistických údajov za predchádzajúci rok.

Z toho vyplýva, že čo sa týka Hlohovca plat primátora je 2,89 násobok sumy 858 eur, čo je teda 2479,62 eur. Mestské zastupiteľstvo môže tento plat zvýšiť až od 70 %. V našom meste sa poslanci rozhodli o zvýšenie o 45%. Plat Hlohovského primátora Miroslava Kollára je tak s účinnosťou od začiatku tohto roka 3 596 eur mesačne. Ako pripomenul súčasný primátor, na tento rok má zastupiteľstvo splnenú úlohu a ďalšie prerokovanie jeho platu bude až, keď bude známa priemerná mzda za tento rok.

„Teda pokiaľ mi ho nebudete chcieť znížiť, samozrejme v tomto ste slobodný počas roka,“ dodal Kollár.

Mohlo by vás zaujímať:

Miroslav Kollár zastáva ďalší dôležitý post: Ako to podľa neho pomôže Hlohovcu?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM