Erik Bojničan Samospráva

Primátor Hlohovca odvolal viceprimátora Olivera Pestúna z funkcie!

Čerstvá aktualita z Hlohovca. Primátor Miroslav Kollár odvolal z funkcie viceprimátora pre záležitosti miestnej časti Šulekovo Olivera Pestúna.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Hlohovca odvolal viceprimátora Olivera Pestúna z funkcie!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok 27. júna odvolal primátor Hlohovca Miroslav Kollár z funkcie viceprimátora pre záležitosti miestnej časti Šulekovo Olivera Pestúna. Dôvodom odvolania boli podľa hlavy mesta rozdielne názory na obsah a výkon funkcie viceprimátora.

„S Oliverom Pestúnom sme niekoľko rokov spolupracovali na riešení viacerých problémov mesta a vážim si jeho poslaneckú prácu v predchádzajúcich volebných obdobiach, keď patril k tým poslancom v hlohovskom mestskom zastupiteľstve, ktorí najhlasnejšie obhajovali záujmy Hlohovčanov, nielen obyvateľov miestnej časti Šulekovo. Aj preto som si ho vybral za zástupcu pre Šulekovo. Pri koncepčnej práci pre mesto sa však naše ponímanie rozdielov vo výkone funkcie viceprimátora a poslanca výrazne odlišovalo.," povedal M. Kollár.

Primátor ďalej uviedol, že pôsobenie vo funkcii viceprimátora si vyžaduje iný typ výkonu verejnej funkcie, prevzatie zodpovednosti za manažment mesta a rozhodnutia jeho vedenia, ako aj podporu týchto rozhodnutí pred verejnosťou. „V tomto sa naše predstavy o výkone funkcie viceprimátora zásadne rozchádzajú,“ do­dal.

Kollár uviedol, že celá situácia ho vzhľadom na ich dlhoročnú spoluprácu osobne mrzí a želá Oliverovi Pestúnovi veľa úspechov v ďalšom poslaneckom aj profesionálnom pôsobení. "Som samozrejme pripravený pokračovať v konštruktívnej spolupráci na pôde Mestského zastupiteľstva aj Mestskej rady, ktorej O. Pestún ako nezávislý poslanec za obvod č. 7 zostáva členom,“ informoval primátor Hlohovca.

Naša redakcia sa vám pokúsi sprostredkovať aj reakciu Olivera Pestúna.

Môže vás zaujímať:

Závažný krok mestskej poslankyne Kolníkovej: Poznáme dôvody jej odstúpenia!

Prevádzkový čas letných terás v Hlohovci? Zoznámte sa s novým návrhom

Radnica oznámila dôležité mená: Ktorí ľudia boli vybraní do vedúcich postov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM