Zuzana Jakubičková Krimi

Pri výbere peňazí z bankomatu si dávajte pozor

Polícia prosí o pomoc pri zistení totožnosti dvoch mužov. Neznámi páchatelia prilepili na bankomat lištu, ktorá zabránila vydaniu hotovosti ich majiteľom.

Ilustračný obrázok k článku Pri výbere peňazí z bankomatu si dávajte pozor
Foto: Zuzana Jakubičková

Polícia pátra po totožnosti mužov na fotkách a prosí občanov o pomoc pri ich stotožnení. Obaja muži sú podozriví z toho, že v meste Hlohovec prilepili na funkčný bankomat, na otvor určený na vydávanie peňazí, kovovú lištu. Sivočierna lišta o rozmeroch 21,5 × 3 cm mala zachytávať peniaze podávané klientovi.

„Následne po umiestnení prídavného zariadenia si chcel vybrať hotovosť 37 ročný muž, avšak bankomat mu sumu nevydal, no transakciu zúčtoval. Po ňom prišiel k bankomatu ďalší klient, ktorému tiež bankomat po navolení potrebných údajov peniaze nevydal. Muži sa bližšie prizreli k otvoru na vydávanie peňazí a vtedy si všimli, že je na ňom prilepená kovová lišta, no peniaze sa pod ňou nenachádzali. Vzápätí kontaktovali políciu.“ informovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

V prípade, že ste podozrivých mužov spoznali, oznámte to polícii na číslo 158.

Zároveň by sme chceli upozorniť občanov, aby boli obozretní pri vyberaní peňazí z bankomatov. V prípade, že by ste si všimli akékoľvek prídavné zariadenie, odporúčame ihneď kontaktovať políciu.

Bankomat podvod
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM