Erik Bojničan Rôzne

Pri Hlohovci oslávia hasiči svoj deň: Predvedú dynamické ukážky i penovú šou

Deň hasičov, ktorý sa chystá neďaleko Hlohovca ponúka zaujímavý program pre malých aj veľkých. Takéto sú lákadlá, na ktoré sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Pri Hlohovci oslávia hasiči svoj deň: Predvedú dynamické ukážky i penovú šou
Zdroj: TASR

Pri spomienkach na detstvo si zrejme mnohí spomenú na to, že aspoň raz medzi ich vytúžené povolanie patrilo hasičské remeslo. Ak si tieto časy chcete priblížiť, neďaleko Hlohovca budete mať jedinečnú možnosť.

V obci Madunice sa pri príležitosti sviatku svätého Floriána, patróna hasičov bude v sobotu 13. mája konať Hasičský deň. Počas programu si na svoje prídu malí aj veľkí. Chystá sa toho viac ako dosť.

Ako pre Hlohovec 24 povedal predseda Dobrovoľného hasičského zboru Madunice Tomáš Oravec, celý program začína o 14:30 hod., na futbalovom štadióne v Maduniciach. „Bude tam prezentácia techniky zo štyroch dobrovoľných hasičských zborov aj od profesionálnych hasičov. Návštevníci sa môžu tešiť aj na dve dynamické ukážky z práce hasičov.“

Zdroj: TASR

Podľa slov T. Oravca predvedú hasiči vyslobodzovanie zraneného z auta i hasenie požiaru. Na svoje si prídu aj najmenší návštevníci. Okrem sladkých maškŕt sa môžu tešiť na rôzne súťaže, obľúbené maľovanie na tvár, skácací hrad a hlavné lákadlo – penovú šou.

„Pomocou agregátu sa vyrobí ľahká pena do výšky približne 80 centimetrov, v ktorej sa môžu deti vyblázniť ako v obláčiku,“ vysvetlil T. Oravec. Ako však organizátori uvádzajú, pre deti je dobré priniesť náhradné oblečenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM