Erik Bojničan Kultúra

Prežite júl v Hlohovci a okolí zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

V Hlohovci a okolí sa počas mesiaca júl chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovných 10, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Prežite júl v Hlohovci a okolí zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Foto: Ľubomír Hudačko

Pečenie waflí

1. júl od 17:00 h., Františkánsky park v Hlohovci

Mesto Hlohovec s Občianskym združením priateľstvo Hlohovec – De Panne chystajú podujatie, počas ktorého si na svoje prídu maškrtné jazýčky. Vo Františkánskom parku sa budú piecť wafle podľa tradičnej belgickej receptúry. Na podujatí sú vítaní aj tí, ktorí si radi spríjemnia sobotné popoludnie v parku.

Peterské hody

1. – 2. júl, Miestna časť Peter, Hlohovec

Začiatok júla v Hlohovci sa tradične nesie z znamení hodových slávností v miestnej časti Peter. Aj tento rok zavítajú do nášho mesta kolotoče a nebude chýbať ani pravá atmosféra hodovej zábavy, medzi Hlohovčanmi prezývanej „Peterská“.

Apartmán 648

2. júl o 17:00 h., Empírové divadlo v Hlohovci

Divadelné predstavenie Apartmán 648 alebo Šecko sa doondylo v prevedení hlohovského ochotníckeho divadla FĽOČ. Bláznivá komédia z pera Raya Cooneyho je zárukou zábavy, absurdnosti a čierneho humoru v jednom. Chcete vedieť čo spôsobilo prievan v apartmáne 648? Dozvedieť sa to môžete už počas prvého júlového víkendu.

Filmové noci pod hviezdami

1. – 2. júl o 21:30 h., Park na Námestí sv. Ignáca Leopoldov

K letu neodmysliteľne patria relax pri vode, hudobné festivaly či premietanie filmov pod holým nebom. Filmové večery pod hviezdami si budú môcť vychutnať návštevníci v neďalekom Leopoldove. V sobotu sa môžete tešiť na romantickú komédiu Všetko, alebo nič a v nedeľu sa chystá spomínaný cestopis Na Liberte k Čiernemu moru.

Cyrilo-Metodské hody

1. – 2. júl, obec Bojničky

V Bojničkách pri Hlohovci sa už čoskoro chystá akcia, ktorá možno upúta vašu pozornosť. Počas Cyrilo-Metodských hodov je toho na programe viac ako dosť. Tešiť sa môžete na poľovnícku zábavu, country tancovačku, lety vrtuľníkom a na svoje si určite prídu aj najmenší návštevníci. Takýto program sa chystá.

Na Zemi Dobre Mi

11. júl o 17:00 h., Zámocká záhrada

Rozprávka v podaní Divadla na Hojdačke predstaví detvákom a ich rodičom príbeh vesmírnej lode z ďalekej planéty, ktorá spadla na Zem. Na miesto skládky, kde kedysi býval les. Podarí sa posádke pomôcť zvieratkám v lese a opraviť loď na návrat domov? Dozviete sa to v Zámockej záhrade.

Country Hlohovec

15. júl od 18:00 h., Peterská Bašta Hlohovec

Veselicu v štýle divokého západu si budete môcť vychutnať priamo v Hlohovci. Druhá polovica júla totiž v našom meste začne poriadnou porciou Country. Ďalší ročník podujatia Country Hlohovec prinesie do nášho mesta opäť pestrú škálu umelcov tohto hudobného štýlu.

Piknik v Zámockej záhrade

16. júl od 13:00 h., Zámocká záhrada Hlohovec

Počas pikniku na Francúzskych terasách Zámockej záhrady v Hlohovci sa budete môcť započúvať do tónov Saxophone Syncopators. Kapela hrá veľmi veselý, uchulahodiaci a hravý ragtime v úprave pre štyri saxofóny. V repertoári majú však aj diela klasikov. Hrajú na originálne historické hudobné nástroje z 30-tych rokov minulého storočia, čím vytvárajú mäkký príjemný zvuk tohto nástroja.

Pangula fest

21. – 22. júl 2017, Amfiteáter Zámocká záhrada Hlohovec

Festivaly sú pre mnohých synonymom leta. Chladené nápoji s priateľmi a k tomu poriadna dávka muziky z pódia sú lákadlom, ktorému málokto odolá. Ak sa to všetko bude navyše konať priamo v Hlohovci a vystúpia kapely z nášho regiónu, nie je nad čím rozmýšľať. V piatok sa bude organizátora niesť v podobe rockovej, punkovej a metalovej hudby a sobota bude zameraná na folk a folk rock.

Guliverov dennik

25. júl o 17:00 h., Zámocká záhrada

Rozprávka Guliverov denník v podaní Divadla hotel Mária poteší najmenších. Okrem všeobecných známych Obrov a Liliputánov hrdina stretne pirátov a navštívi lietajúci ostrov a krajinu koní. Všade sa stretáva s hlavným problémom a to je rôzne správanie a zvyky. Poučenie a vedenie k Slušnosti a úcte. Rozprávka je vtipne podaná, ale s dôrazom na vážnosť niektorých dôležitých myšlienok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM