Rôzne

Prelom rokov na čerstvom vzduchu: Dva populárne výstupy v Hlohovci už čoskoro

Chcete stráviť prelom rokov v prírode? Klub slovenských turistov Hlohovec organizuje aj tento rok tradičný Silvestrovský a Novoročný výstup.

Ilustračný obrázok k článku Prelom rokov na čerstvom vzduchu: Dva populárne výstupy v Hlohovci už čoskoro
29
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Silvestrovský výstup na Šianec

Termín: Nedeľa, 31. december 2017

Štart, ako uvádzajú organizátori je voľný, individuálny – nie je organizovaný ani časovo, ani miestne. Účastníci si môžu zvoliť miesto štartu v ľubovoľnom čase kdekoľvek v Hlohovci, v ľubovoľnom mieste, ktoré je najbližšie ku ich bydlisku. Cieľom je vyhliadka Šianec, pričom predpokladaný čas stretnutia mieste bude o 11:00 až 13:00 hod.

Trasa je podľa KST Hlohovec ľubovoľná a nezáväzná. „Akcia má charakter ľahkej turistickej prechádzky, ktorej cieľom je vychutnať si posledný deň v roku v prírode a prehliadnuť si prírodné, architektonické a kultúrne pamätihodnosti mesta Hlohovec. Turisti si môžu zvoliť individuálnu trasu, so štartom kdekoľvek v Hlohovci a s ľubovoľným smerovaním. Dôležité je, aby zdraví a šťastní prišli na spoločné stretnutie na vyhliadke Šianec,“ uvádzajú turisti.

Výstup sa podľa informácií od organizátorov koná ako symbolické ukončenie turistickej sezóny a rozlúčka turistov so starým rokom v jeho poslednom dni. „Je myslený skorej ako veselá spoločenská akcia a stretnutie dobrých priateľov, než turistická výkonnostná akcia. Neočakávajú sa žiadne rekordy, alebo vrcholné športové výkony. Treba si so sebou priniesť hlavne dobrú náladu a silvestrovskú pohodu,“ dopĺňajú turisti.

Novoročné stretnutie na urbánku

Termín: Pondelok, 1. január 2018

Rovnako ani Novorečné stretnutie na Urbánku nie je organizované ani časovo, ani miestne. Predpokladané voľné stretnutie účastníkov je podľa organizátorov na Námestí Sv. Michala o 13:00 hod. Účastníci si však môžu zvoliť iný ľubovoľný čas štartu a iné ľubovoľné miesto štartu kdekoľvek v Hlohovci, ktoré je najbližšie ku ich bydlisku.

Cieľom je Altánok Sv. Urbana. „Predpokladaný čas spoločného stretnutia pri altánku je v čase od 14:00 do 15:00 hod. V prípade dobrej nálady účastníkov a pekného počasia nie je vylúčený ani dlhší pobyt v romantickej novoročnej atmosfére,“ uvádzajú turisti.

Akcia má podľa KST Hlohovec charakter ľahkej turistickej prechádzky, ktorej cieľom je vychutnať si prvý deň v roku v prírode. „Turisti si môžu zvoliť individuálnu ľubovoľnú trasu. Dôležité je, aby zdraví a šťastní prišli na spoločné stretnutie pod altánok Sv. Urbana,“ uvádzajú organizátori.

Výstup, ako vysvetľujú turisti, sa koná ako symbolické otvorenie turistickej sezóny a prvé stretnutie turistov v novom roku. „Je myslený skorej ako veselá spoločenská akcia a stretnutie dobrých priateľov, než turistická výkonnostná akcia. Neočakávajú sa žiadne rekordy, alebo vrcholné športové výkony. Treba si so sebou priniesť hlavne dobrú náladu a novoročnú pohodu,“ dopĺňa KST Hlohovec, s tým, že pyrotechnika nie je na tomto stretnutí vítaná.

V priloženej galérii si môžete pozrieť fotografie z ostatného ročníka Silvestrovského výstupu.

Fotogaléria: Silvestrovský výstup na Urbánok a Šianec ponúkol krásny výhľad
29
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM