Erik Bojničan Rôzne

Predvianočné stretnutie chlpáčov sa stretlo s veľkým úspechom: Aké sú ďalšie plány? FOTO

Stretnime sa na Vianoce a urobme niečo dobré, taká bola hlavná myšlienka stretnutia chlpáčov a ich majiteľov z Hlohovca a okolia. Prečítajte si, aké sú ďalšie plány a pozrite FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočné stretnutie chlpáčov sa stretlo s veľkým úspechom: Aké sú ďalšie plány? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Netradičná akcia s krásnou myšlienkou sa cez víkend konala v Hlohovci. Na prvú spoločnú venčovačku prišiel kopec úžasných ľudí. Psíkovia sa vyšantili, vybehali a majitelia sa zoznámili a získali nové kontakty. Ako prezradila organizátorka akcie Zuzana Boldišová, počas dňa sa akcie zúčastnilo asi 15 psíkov a 30 ľudí.

„Pri príchode trénera sme sa rozhodli vyskúšať chôdzu na vôdzke bez ťahania. Vyskúšali sme sťahovacie obojky aj ohlávku, u niektorých s veľmi dobrými výsledkami. Počas prechádzky sa naša skupinka rozšírila o ďalších členov,“ prezrádza Boldišová, podľa ktorej teda na tréning rozšantení psíkovia už nemali náladu a skôr išlo o diskusiu a podávanie rád.

Taktiež sa preberala aj téma túlavých psov v hlohovci a prípadná pomoc okolitým útulkom. „Veľmi som bola prekvapená, že ľudia vedia o tejto problematike a sú ochotní pomôcť či už materiálne alebo finančne. O tom niet pochýb, keďže od pár ľudí sa vyzbieralo v priebehu niekoľko hodín také úžasné množstvo konzerv, cestovín, ryže, piškot a ostatných vecí, ktoré sa zídu v útulkoch,“ hovorí organizátorka.

„Dúfam, že toto bolo len prvé z mnohých stretnutí. Určite sa budú konať aj ďalšie akcie, či už menšie neplánované venčenie (v prípade priaznivého počasia), prednášky napr o výchove psov, alebo niečo väčšie a plánované spojené s podporou okolitých útulkov, či možno výstava psíkov,“ doplnila Boldišová.

Fotografie z Vianočnej venčovačky si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Netradičná dovolenka mladého páriku z Hlohovca: Pre útulkáčov vyzbierali stovky kíl dobrôt!

Foto: Marek Lackovič, Efraphoto

FOTO: Predvianočné stretnutie chlpáčov z Hlohovca a okolia
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM