Erik Bojničan Samospráva

Postreh poslanca Duchoňa: Máme drahšiu MHD ako taxíky v Bratislave

Na ostatnom zasadaní mestského parlamentu okrem iného prišla reč aj na hromadnú dopravu. Na jej cenu upozornil poslanec František Duchoň.

Ilustračný obrázok k článku Postreh poslanca Duchoňa: Máme drahšiu MHD ako taxíky v Bratislave
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanec mestského parlamentu za mestskú časť Šulekovo František Duchoň na ostatnom zastupiteľstve okrem iného poukázal na cenu mestskej hromadnej dopravy v meste Hlohovec. Podľa jeho slov všetci vedia, že problémy treba riešiť, ale je ich potrebné doložiť číslami. Podľa Duchoňa si má každý, na základe čísel za uplynulý rok spraviť nejaký záver sám.

„Ak by sa dala zohnať štruktúra nákladov MHD bol by som povďačný, pretože platíme za jeden kilometer MHD 0,96 eura. Pre porovnanie taxík v Bratislave stojí 60 centov jeden kilometer, “ povedal Duchoň.

Podľa Záverečnej hodnotiacej správy programového rozpočtu mesta Hlohovec za rok 2014 a záverečného účtu mesta za tento rok bol transfer SAD na dofinancovanie nákladov spojených so zabezpečením mestskej verejnej dopravy v roku 2014 čerpaný vo výške 75 413 eur.

Mestská hromadná doprava v našom meste premáva po troch linkách. Linka č. 1 – Dolná Sihoť-Podzámska-Kaufland-Bekaert-Čulenova ul., Linka č. 2 – Dolná Sihoť-žel.stanica-Farmapavilón-Kaufland a Linka č. 3 – Dolná Sihoť-Podzámska-Mierová-Čulenova. Cena obyčajného cestovného lístka na jednu cestu 0,35 €.

Oslovili sme aj dopravci SAD Trnava, do času uzávierky tohto článku neodpovedali. Článok budeme aktualizovať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM