Erik Bojničan Samospráva

Posedíme si cez víkendy na letných terasách v Hlohovci kratšie? Blíži sa rozhodnutie!

Mnohí si ich obľúbili. Letné terasy lákajú Hlohovčanov aj cezpoľných v našom meste na posedenie. Dať si drink a podebatovať na čerstvom vzduchu, to je atraktívna voľba. Je však možné, že v Hlohovci si to počas piatkov a sobôt užijete kratšie než doteraz.

Ilustračný obrázok k článku Posedíme si cez víkendy na letných terasách v Hlohovci kratšie? Blíži sa rozhodnutie!
Zdroj: TASR

Dôjde k zmene ohľadne letných terás v Hlohovci? Poslanci mestského zastupiteľstva sa zídu na ďalšom rokovaní už počas tohto týždňa a čaká ich aj hlasovanie o tom, či sa cez víkend a to konkrétne počas piatka a soboty skráti prevádzkový čas letných terás.

Mestské zastupiteľstvo zasadne už vo štvrtok. Poslanci práve na tomto rokovaní majú rozhodovať o návrhu všeobecne záväzného nariadenia, podľa ktorého by sa mal prevádzkový čas letných terás počas piatka a soboty skrátiť o hodinu.

„Z dôvodu ochrany verejného poriadku a predchádzania sťažnostiam obyvateľov na rušenie nočného pokoja navrhujeme prevádzkový čas letných terás a exteriérových sedení, ktorý je v súčasnosti určený v piatok a v sobotu v rozpätí od 06,00 hod. do 23,00 hod., pričom od 22,00 hod. nie je dovolené využívať prísluchovú hudbu, skrátiť iba do 22,00 hod,“ uvádza sa v návrhu všeobecne záväzneho nariadenia.

Dôvodom sú podľa dôvodnej správy sťažnosti na hlučnosť klientov niektorých prevádzkarní v čase nočného pokoja, teda po 22.00 hod. „Navrhujeme teda, aby exteriérové letné terasy a sedenia boli prevádzkované iba do 22.00 hod,“ uvádza sa v ďalej v návrhu.

Môže vás zaujímať:

Hlohovecký primátor Miroslav Kollár si prilepší: O takomto zárobku môžu mnohí iba snívať

Jedna z mestských komisií má nového predsedu: Kto bude po novom túto funkciu zastávať?

Novinka ohľadom zámku v Hlohovci: Poslanci odklepli prenájom dominanty mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM