Erik Bojničan Samospráva

Poslanci prichádzajú s netradičnou výzvou: Chcete byť členom mestskej komisie? Prihláste sa!

Netradičná výzva poslancov mestského parlamentu v Hlohovci. Chcú rozšíriť komisie o občanov a majú pritom len jednu podmienku. Čítajte akú.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci prichádzajú s netradičnou výzvou: Chcete byť členom mestskej komisie? Prihláste sa!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) mesta Hlohovec na mimoriadnom augustovom zastupiteľstve zverejnili netradičnú výzvu. Rozhodli sa rozšíriť počet členov komisií mestského zastupiteľstva o ďalších dvoch zástupcov verejnosti.

Ako uvádza referentka pre komunikáciu a verejné vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, poslanci MsZ týmto vyzývajú záujemcov, ktorí majú ambíciu spolupodieľať sa na chode a činnosti mestského zastupiteľstva, aby sa prihlásili za člena komisie MsZ.

Komisie, ktorých sa zvýšenie počtu členov týka, sú:

  • Komisia ekonomická, prevodov majetku, podnikania, obchodu a služieb,
  • Komisia územného plánovania, regionálneho rozvoja, dopravy a životného prostredia,
  • Komisia zdravotná, sociálna, bytová, vzdelávania a kultúry,
  • Komisia športu.

Do každej komisie budú podľa radnice mestským zastupiteľstvom zvolení dvaja noví členovia – zástupcovia verejnosti. „Jedinou podmienkou pre uchádzača o členstvo je preukázateľná odbornosť v oblasti pôsobnosti komisie. Uchádzač nemusí mať trvalý pobyt v meste Hlohovec,“ pokračuje Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej odbornosť uchádzačov preverí každá komisia individuálne.

Ako ďalej uvádza mesto, vybraných kandidátov zvolí, podľa rokovacieho poriadku komisií, do funkcie mestské zastupiteľstvo na svojom novembrovom zasadnutí a noví členovia sa budú na tomto zasadnutí osobne prezentovať poslancom, vedeniu mesta aj verejnosti.

„Komisie MsZ sú stále alebo dočasné poradné, iniciatívne orgány mestského zastupiteľstva. Komisie nemajú rozhodovaciu právomoc. Noví členovia budú za každú účasť na zasadnutí predmetnej komisie odmeňovaní rovnako ako súčasní členovia, podľa platných Zásad odmeňovania poslancov MsZ v Hlohovci,“ informuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Záujemcovia, ktorí sa rozhodnú reagovať na túto výzvu poslancov Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec verejnosti, môžu podľa radnice adresovať svoj životopis a motivačný list tajomníkom komisií mailom do 30. septembra 2015.

Kontakty:

Čítajte tiež:

Peter Dvoran skončil v Mestskej rade: Z tohto dôvodu ho poslanci odvolali, čítajte reakciu exprimátora

Údržba zelene v Hlohovci: Podľa primátora by sa mohlo s kosením začať už v najbližších dňoch

Radnica dostala upozornenie od prokurátora: Mestskí policajti v civilnom oblečení slúžiť nebudú!

Prednostka MsÚ Lukáčová po 10. rokoch končí: Pozrite, kto ju nahradí!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM