Erik Bojničan Krimi

Policajti zverejnili nepríjemné čísla o kriminalite v Hlohovci: Najväčší nárast v tejto oblasti!

Policajti zverejnili nelichotivé čísla o poriadku v našom meste. Pozrite, v ktorej oblasti zaznamenali, oproti predchádzajúcemu roku, najväčší nárast.

Ilustračný obrázok k článku Policajti zverejnili nepríjemné čísla o kriminalite v Hlohovci: Najväčší nárast v tejto oblasti!
Zdroj: TASR

Zo správy o bezpečnostnej situácii v územnom obvode OO PZ Hlohovec za rok 2014 vyplýva, že prišlo k zvýšeniu priestupkov proti verejnému poriadku a proti občianskemu spolunažívaniu. Podľa zákona o priestupkoch sem spadá napríklad neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa pri výkone jeho právomoci, porušenie nočného kľudu, vzbudzovanie verejného pohoršenia, ublíženie na zdraví z nedbanlivosti či úmyselné narušenie občianskeho spolunažívania vyhrážaním ujmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obvinením z priestupku, schválnosťami alebo iným hrubým správaním.

„Za hodnotené obdobie bolo spáchaných 455 priestupkov proti verejnému poriadku a proti občianskemu spolunažívaniu, objasnených bolo 431 priestupkov /nárast v nápade priestupkov o 105 priestupkov v porovnaní s rokom 2013, z čoho vyplýva objasnenosť 94,72 %,“ informoval riaditeľ OO PZ Hlohovec Henrich Pataláš.

V rámci obchôdzkovej a hliadkovej služby je podľa Pataláša kladený dôraz na miesta, kde dochádza k zhlukovaniu mládeže a kde je predpoklad narušenia verejného poriadku vyplývajúci zo zhlukovania sa väčšieho počtu osôb.

„Pozornosť je zameraná pohostinským zariadeniam nižších cenových skupín, ako aj prevádzkam, kde sú umiestnené výherné hracie automaty,“ pokračuje Pataláš, podľa ktorého v meste Hlohovec v sledovanom období nedošlo k takému narušeniu verejného poriadku, či už pri športových alebo kultúrnych podujatiach, ktorý by si vyžadoval zásah väčšieho počtu policajtov.

Čítajte tiež:

Policajti v Hlohovci riešili za uplynulý rok až 1 518 priestupkov: Pozrite, koľko nazbierali do mestskej kasy!

Mladík (19) zabíjal nudu zvláštnym spôsobom: Pri lezení na kostol zničil veľmi vzácnu pamiatku!

Mestskí policajti a ich zásahy v teréne: Pozrite si rebríček TOP lokalít v Hlohovci!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM