Erik Bojničan Krimi

Policajti zadržali Hlohovčana (37) pracujúceho vo väzení: Muža (60) vtiahol do auta a ukradol mu balík peňazí!

Hlohovčan (37) zo Zboru väzenskej a justičnej stráže podľa policajtov okradol o pekný balík peňazí staršieho muža (60), ktorého práve pustili z výkonu trestu. Podľa mužov zákona mu za to hrozí až 12 rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Policajti zadržali Hlohovčana (37) pracujúceho vo väzení: Muža (60) vtiahol do auta a ukradol mu balík peňazí!
Zdroj: TASR

Polícia podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej včera zadržala príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže pre podozrenie zo spáchania lúpeže a obmedzovania osobnej slobody. 37 ročný muž z Hlohovca je podľa policajtov podozrivý z toho, že v piatok, 1. mája lúpežne prepadol 60 ročného muža zo Svitu, ktorý bol práve prepustený z výkonu trestu.

„Muža násilím vtiahol do čierneho auta Ford C Max pri železničnej trati v Leopoldove, prešli cez obec až do ďalšej obce Šulekovo, miestna časť Terezov. Vozidlo zastavil a muža zvalil na zadné sedadlá, kde ho prehľadal. Z ponožky mu nakoniec odcudzil takmer 3500 eur. Prepadnutého muža udrel do hlavy a spôsobil mu ľahšie zranenia,“ opísala Linkešová.

Vyšetrovateľ ho podľa hovorkyne vzápätí obvinil zo zločinov lúpeže a obmedzovania osobnej slobody na chránenej osobe a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Za jeho konanie mu podľa polície hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM