Krimi

Policajná razia v Maduniciach: V rukách mužov zákona skončil mladík (26)

Polícia rozbehla akciu s názvom Mastičkár už v máji. Po domovej prehliadke skončil v rukách polície 26-ročný mladík.

Ilustračný obrázok k článku Policajná razia v Maduniciach: V rukách mužov zákona skončil mladík (26)
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia zadržala a obvinila 26-ročného muža z Maduníc pri Hlohovci z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Trnavskí kriminalisti pracovali na prípade pod názvom Mastičkár od mája tohto roku a zavŕšili ho úspešnou domovou prehliadkou a zadržaním podozrivej osoby.

„Na základe príkazu súdu v stredu 20. septembra dopoludnia vykonali policajti v rodinnom dome domovú prehliadku. Muž, ktorý v dome bol, sám priznal, že sa tam nachádzajú omamné látky, ktoré polícii dobrovoľne vydal,“ informovala dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Polícia zaistila päť plastových vedier a niekoľko desiatok vreciek s obsahom marihuany, hnedý prášok, kryštalické látky, rôzne tablety, zatavené striekačky, vyrobené masti a iné predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Zaistené látky s podozrením na marihuanu, heroín, kokaín a extázu a ďalšie stopy sa podrobujú expertíznemu skúmaniu.

„Doteraz bola spracovaná a vyhodnotená časť zaistených stôp. Identifikovaných bolo viac ako 7000 jednorazových dávok marihuany o hmotnosti približne 3,5 kg a 479 tabliet ako extáza, pričom hodnota týchto drog predstavuje 40 705 eur. Podozrivý tieto látky neoprávnene zadovažoval, istú dobu prechovával a bez príslušných povolení vyrábal rôzne výrobky, ktoré ponúkal na predaj prostredníctvom sociálnej siete,“ dodala hovorkyňa.

Obvineného muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Za drogovú trestnú činnosť vykonávanú v značnom rozsahu mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM