Rastislav Búgel Bowling

PokecKuKolu číslo 18- Štamgasti doťahujú

V MBL sa hráči ani diváci nenudia. Opakovane sa každé kolo niečo zomelie.

Štatisti sa nestihnú vynadchýnať nezvyčajným tímovým rekordom, keď po dlhých 39. kolách od vzniku MBL padne okrúhla tisícka bodov na zápas, aby si už o 7 dní neveriacky pretierali oči opäť. Rekord sa nám navýšil o astronomickú hodnotu. CIBAK TEAM zdravo nasrdený po minulotýždňovej prehre s KRÁTKYM PROCES-om, kedy mu nepadalo vôbec nič, sa v 18. kole dočkal veľkolepého comebacku a ešte výrazne zamiešal kartami o konečnú pozíciu lídra MBL po základnej časti. Hodnota nového rekordu je 1082 bodov a vyráža dych všetkým súperom. Mimo rekordu sme boli svedkami ešte dvoch prekvapivých udalostí. Najskôr HKM nečakane obral o body HALIGANDU novým tímovým rekordom , ktorý si hráči HKM vylepšili takmer o stovku. A v záverečnom zápase SUGO TEAM strhujúcim finišom vydrel dôležitý, priam zlatý bod v druhom tohtoročnom remízovom zápase s LAKY TEAM-om.

Úvodný zápas dňa postavil proti sebe celky THE GALES a ŠTAMGAST-ov. Osudom zmierení galesáci (vidina prvej desiatky sa im už dávnejšie rozplynula) podali v dueli priemerný výkon, ktorý na tretí celok MBL nemohol stačiť. ŠTAMGASTI, najmä Králičovci, víkend pred duelom výrazne trénovali a rozohratosť sa výrazne prejavila u Moniky, ktorá zhodila 331 kolov , čím si utvorila osobák a navyše sa stala hráčkou kola . Jedného tristovkára pridal do zápasových štatistíkl aj THE GALES, Martin Ulík sa prezentoval výkonom 306 bodov . ŠTAMGASTI so súčtom 930 bodov pokorili THE GALES rozdielom 104 bodov.

O poznanie viac vyrovnanejší súboj ponúkol zápas HRBATA vs. B-TEAM. Hráči HRBATA nasadili do zápasu čisto mužské jadro, ktoré s favoritom do polčasu držalo vyrovnaný krok. Druhé dejstvo však HRBATA nezopakovala výkon z úvodnej dráhy a tak si B-TEAM napokon predsa len zabezpečil očakávané víťazstvo o 62 kolov. Hráčom zápasu sa stal Ivan Barek so súčtom 298 .

HKM konečne prelomilo nie príliš lichotivé výsledky v zápase s HALIGANDOU, ktorá to rozhodne od svojho súpera nečakala. HALIGANDA mala podľa postavenia v tabuľke jednoznačne vyhrať, zvlášť keď sa v jej radoch konečne objavil Richard Sedláček, ktorý sa ako 105. hráč v poradí aktívne zapojil do koloritu tohtoročnej MBL. Hráči HKM sa drzo rozhodli odignorovať všetky štatistiky a celá trojica hráčov podala najlepšie tohtoročné individuálne výkony . Najlepší z nich Ján Kozák sa o jeden bod konečne preniesol cez vytúženú tristovku . Jozef Motalík mal k tomuto cieľu blízko, chýbali mu 3 koly . Vylepšený tímový výkon v zápase o 98 kolov je obdivuhodný a na bezradno pôsobiacu HALIGANDU v pondelok úplne postačil. HKM zvíťazil o 49 bodov. HALIGANDA si určite s úľavou vydýchla, že postupovú istotu zvládla v minulotýždňovom zápasovom obrate s LAKY TEAM-om.

Toľko Rácikovcov pokope na 1 meter štvorcový, koľko ponúkol zápas DEICIDE – REAL, tak to tu ešte nebolo. Minuloročný zápas zasiahol do hry len jeden, teraz sa stretli všetci traja. Spokojnejší po zápase odchádzali Braňo (324 bodov) s Andrejom, ktorí hája farby DEICIDE. U Erika, aj keď sa stal hráčom svojho tímu z REAL-u, už taká spokojnosť neprevládala, zvlášť aj keď on sám je zvyknutý na lepšie čísla. Podobnú nespokojnosť po zápase určite zažíval aj Juraj Liso, ktorý si vyrobil dokonca neblahý rekord v minime . DEICIDE tak poľahky zvíťazilo rozdielom 62 kolov a natiahlo sériu vyhratých zápasov v rade už na číslo 8 . Uvidíme, či im túto, pre nich výnimočnú štatistiku pokazia o týždeň ŠTAMGASTI.

V zápase SOROŠ – BMW INVEST vyšlo tentoraz favoritovi všetko podľa plánu. Hráči BMW INVEST-u už ďalšie prekvapenie na ich úkor nepripustili a spoločnými silami zhodili 935 kolov , čo bolo v konečnom zúčtovaní o 161 viac než nahádzali naďalej sa trápiaci hráči SOROŠ-u, pre ktorých je to už štvrtá prehra v rade . O jednoznačné víťazstvo sa postaral hlavne Jozef Kuča s 333 bodmi. O 30 kolov za ním zaostal Ervín Soják. Len títo dvaja hráči sa prehupli cez tristobodovú hranicu v zápase. BMW INVEST teoreticky môže po základnej časti skončiť na tretej priečke, to by však ŠTAMGASTI museli zaváhať v poslednom kole s DEICIDE.

BACIGALA TEAM zvíťazil aj v piatom rade za sebou. Tentoraz skončil na ich štíte NEPOČUJÚCI TEAM, aj keď treba dodať, že po veľmi tesnom výsledku, s rozdielom 27 kolov. V zápase, kde vynikol len jeden hráč – Dušan Kollár so súčtom 303 , sme sa už od ostatných prevratných výkonov nedočkali. BACIGALA v tejto chvíli ešte živila nepatrné nádeje na postup medzi finálovú desiatku.

No a prišiel na rad šláger večera, ktorý sa už čoskoro zmenil na exhibíciu. Hráči BOWLINGRIDERS vstupovali do zápasu s CIBAK TEAM-om po dvoch prehrách v rade, CIBAK TEAM po minulotýždňovom výprasku od KRÁTKEHO PROCES-u už trošku so skromnejším sebavedomím, aj keď posilnený o Juraja Pažitného. Ďalšiu stratu si cibáčikovci evidentne nechceli pripustiť. A ani nepripustili. Proti BOWLINGRIDERS odohrali svoj životný zápas, v ktorom im na rozdiel z pred týždňa vychádzalo všetko na čo siahli . Už ich polčasový súčet 567 bol ako z ríše snov a dával predpoklad na nový tímový rekord súťaže. Napokon sa tak aj stalo, celá trojica zahrala vynikajúco a tak svetlo sveta uzrel priam gigantický výkon – 1082 bodov . O tento rekord, ktorý sotva kto už prekoná, sa postarali: Juraj Pažitný – 382 bodov Tomáš Wesolowski – 375 bodov Pavol Tkáč – 325 bodov Súperi po takomto priebehu logicky prestali mať chuť na hru. Ani Tibor Halás neodvrátil priepastnú prehru o 255 kolov. CIBAK TEAM týmto výsledkom významne odčinil zaváhanie s KRÁTKYM PROCES-om a reálne živí nádeje na prvé miesto v tabuľke.

Priamy súboj o šieste miesto ponúkol zápas Z@VINÁČ – POSTAVIČKY. Z@VINÁČ začal duel nebojácne. Polčasový sumár 456 bodov znamenal 33-bodový náskok. Stáva sa pravidlom, že keď POSTAVIČ-kám začína tiecť do topánok, tak si tie bowlingové do druhej rundy obuje aj ich kapitán Miloš Kvasňovský a zápas dokážu otočiť. A bolo tomu tak aj teraz, hoci aj s Milošom nahádzali POSTAVIČKY v druhej runde totožné číslo s rundou prvou. Z@VINÁČ sa však druhú rundu trápil, celá ich trojica hráčov zvalila zhruba cez 20 kolov menej, najviac chýbali body Thomasa Poitza, ktorý tak málo bodov na 1 hru ako v druhej runde tento ročník ešte nezhodil . Nepomohlo ani 305 bodov Timoteja Černého, či osobák Mira Chmelku s 288 bodmi. Z@VINÁČ si sľubný náskok neudržal a prehral rozdielom 16 kolov . Okrem spomínaného Miloša k tomu dopomohol ďalší osobák Jozefa Zeisela, ktorý okopíroval výkon Mira Chmelku na kôl presne. POSTAVIČKY aj keď získali dva body, môžu o šieste miesto posledné kolo prísť. Musia totiž zdolať rozbehnutý CIBAK TEAM. S hlasitou podporou minimálne jedného tímu v chrbte, ktorý chce z pochopiteľných dôvodov zostať v anonymite, im šance stúpajú. Mal by to byť tuhý boj.

KRÁTKY PROCES v zápase proti OTC neoslnil. Po hodoch prichádza brucha bôľ. Po ôsmych zápasoch v rade s bodovým súčtom nad 900 prišiel útlm, ktorý poznačil celú trojicu. Ani jeden hráč nemal prívlastok tristobodový, aj keď povinné 2 body favorit s prehľadom získal. Celkový dopad za zápasový súčet 841 bodov si aktuálny líder MBL uvedomil až po zápase . CIBAK TEAM stiahol z pohodlného náskoku 241 kolov a tak posledné kolo sľubuje ešte poriadnu drámu. KRÁTKY PROCES pri rovnosti bodov s CIBAK TEAM-om vedie už len o tesné skóre, presne o 7 kolov.

V závere večera sme sa dočkali najvyrovnanejšieho zápasu. SUGO TEAM musel v zápase s LAKY TEAM-om bodovať, aby potvrdil postupové ambície. Dlho sa však zdalo, že to v tomto zápase nepôjde. LAKY TEAM viedol po celý zápas. No Anka Hrnčárová si strategický protiúder šetrila až na záver zápasu, ktorý sama uzatvárala. A výpad to bol smrtiaci. 4 striky v rade zmazalo manko rýchlosťou blesku a „luckermi“ sa v hodine dvanástej stali hráči SUGO TEAM-u. Konečný rezultát znel 839:839 a získaný bod dáva definitívu aj pre desiate mužstvo tabuľky. SUGO ide do lepšej nadstavbovej skupiny . Okrem Anky má na tom zásluhu aj jej syn Ján, ktorý dosiahol 312 bodov. V LAKY TEAM-e, ktorý si všetko šťastie vyčerpal v úvode súťaže, bol opäť najlepším hráčom Jozef Trnený s 305 bodmi .

Pred posledným kolom základnej časti je isté, ktoré z tímov budú v nadstavbe bojovať o titul. Poznáme aj mužstvo, ktoré skončí na chvoste. Minulé kolo sa zdalo byť isté aj mužstvo na špici. CIBAK TEAM však bojuje do konca. Nečakaných 1082 bodov v zápase zmrazilo úsmevy už predčasne oslavujúcich hráčov KRÁTKEHO PROCES-u. Pomer kolov po 18. kole 16331: 16324 je však stále v prospech kanárikov, ktorí sa na budúci týždeň určite opäť zodpovedne pripravia a dostatočne namotivujú. Zápas s HALIGANDOU hrajú o hodinu skôr než CIBAK TEAM s POSTAVIČK-ami. Pokiaľ KRÁTKY PROCES vyhrá a navyše zhodí cez 900 kolov psychologický tlak presunie na cibáčikovcov, ktorí zas až tak pod tlakom radi nehrajú. Rozhodnú maličkosti. MBL musí byť, zdá sa vždy vyrovnaná až do konca.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM