Rastislav Búgel Bowling

PokecKuKolu číslo 12

V spolupráci s MBL, vám prinášame najnovší PokecKuKolu a to rovno číslo 12.

Kolo pod poradovým číslom 12 prinieslo opäť zlepšené výkony jednotlivcov, veď 300-bodovú métu zdolalo až 20 hráčov, čo doteraz historické anály MBL nepamätajú. Zároveň to bolo kolo prekvapení.

Hneď prvé prekvapenie sa udialo v zápase KRÁTKY PROCES – BOWLINGRIDERS. Zápas nervov, kde sa hráči ku koncu chytali za srdce , za brucho , či poniektorí za hlavu sa spočiatku vyvíjal v prospech favorita z Krátkeho Procesu. Koniec prvej rundy však BOWLINGRIDERS nielenže náskok sťahovali, ale najmä vďaka Bibiáne Halásovej, ktorá v 10 kole zhodila až 3× strike, výsledok do polčasu otočili a KRÁTKY PROCES šiel do druhej časti s 2-bodovým mankom . Bibiána pritom 8 týždňov nemala zápasovú prax, jej 166 bodov v prvom náhode možno považovať za neuveriteľných . V druhom dejstve zápas pokračoval vyrovnaným scenárom a chlieb sa tradične lámal na konci, kedy pre zmenu zaúradoval Tibor Halás a strike bol už jeho doménou. Trojica BOWLINGRIDERS zvíťazila so súčtom 928 bodov , čo je ich tímové tohtoročné maximum (vylepšené o 41 bodov !), o nepatrných 6 bodov a zamotala tak situáciu na čele tabuľky. Cifry víťazov sú nasledovné: Bibiána Halásová – 297, Monika Uhlárová – 311, Tibor Halás –320. Z Krátkeho Procesu nad svoj štandard zahral len jeden člen tímu – Zdeno Šefraník zhodil celkových 355 kolov, čo mu okrem vylepšenia osobného rekordu vynieslo aj titul najlepšieho hráča kola . BOWLINGRIDERS si víťazstvom posilnil piatu priečku, KRÁTKY PROCES sa prepadol na 3. miesto.

Ešte výraznejšie si vylepšili tímový rekord POSTAVIČKY v dueli proti HKM, ktorý zveľadili o neskutočných 59 bodov! Ich tímová spolupráca sa v zápase zastavila na čísle 946 a týmto výkonom doslova zmietli z dráh hráčov súpera. POSTAVIČKY triumfovali rozdielom 255 bodov a pričinili sa o to všetci traja výkonmi, ktoré budia rešpekt u budúcich súperov. Budem konkrétnejší: Ľuboš Kvanta –309, Branislav Legerský –315 (osobné maximum) a Michaela Kožíková –322 (osobné maximum). Michaela sa zároveň stala hráčkou kola a v tabuľke jednotlivcov sa šplhá stále nahor . POSTAVIČKY zdá sa, si takýmito výkonmi nedajú vziať účasť v prvej desiatke aj keď teraz ich čaká náročných 7 kôl. Osobne som zvedavý s čím vyrukujú do boja už budúce kolo proti Krátkemu Procesu.

HRBATA v súboji proti DEICIDE šokovala polčasovým náskokom deviatich kolov! Žiaľ pre nich, tento náskok sa im nepodarilo udržať, pretože Braňo a Andrej Rácik podali v druhej runde zlepšené výkony a DEICIDE napokon s prehľadom triumfoval rozdielom 101 bodov . DEICIDE teraz potrebuje body ako soľ, zaváhať zo zvyšných 7 zápasov si môže dovoliť len 2 krát . Reálne to je, uvidíme, či sa im to podarí. Hráči HRBATA sa zastabilizovali výkonmi na hranici okolo 650 bodov, necháme sa prekvapiť, či sa im do konca súťaže podarí nejaký ten zápas vyhrať a odpútať sa tak z nevďačného umiestnenia v tabuľke na poslednom mieste.

V zápase SOROŠ – ŠTAMGASTI hráči SOROŠ-u nevyužili fakt, že favorit v pondelok nemal svoj deň. Bol to súboj, kde celá šestica aktérov neprekročila tieň svojich vlastných možností a preto akurát 164 bodov Moniky Králičovej v druhom náhode stojí za zmienku. ŠTAMGASTI zvíťazili rozdielom 45 bodov, no pri súčte, ktorý neprekročil ani 800 bodovú hranicu . Snáď si šetrili sily na budúci týždeň v šlágri kola proti BMW INVEST-u. Tam im totiž ani 900 bodov stačiť nemusí… O hráčoch SOROŠ-u platí to isté, čo u hráčov DEICIDE, prehrať si môžu dovoliť už len 2 krát . Je pravdepodobné, že bude rozhodovať práve ich vzájomný súboj.

O trošku vyššie bodové hodnoty nahádzali hráči dvojice tímov Z@VINÁČ – HALIGANDA. Z@VINÁČ bol mierny favorit aj keď HALIGANDA posledné kolá výrazne ožila. Z@VINÁČ z časti predpovede naplnil do polčasu, keď vyhrával o 7 bodov, potom sa ako vagón odtrhol Ľubomír Štefek a náhodom 184 bodov v druhej časti hry (celkovo 334 bodov) zápas otočil v prospech HALIGANDY. Za porazený Z@VINÁČ tentoraz kládol výrazný odpor len Timotej Černý s celkovým súčtom 330, Poitzovci, hlavne Thomas, nemali už také šťastie . Z@VINÁČ prehral rozdielom 39 bodov, prepadol sa až na 8. miesto a o účasť v TOP 10 bude musieť ešte tuho bojovať, 6 bodov nebude až také ľahké získať. HALIGANDE stačia body už len 4 a tam to vidím na menej strastiplnú cestu, obzvlášť keď si na súpisku pridali staronového hráča Riša Sedláčka. Pole aktívnych hráčov MBL sa nám, zdá sa ešte viac rozšíri.

SUGO TEAM nastupoval na stretnutie proti OTC s odhodlaním odčiniť minulotýždňové zaváhanie s HALIGANDOU, hráči OTC pre zmenu povzbudení výkonom v druhej runde proti POSTAVIČKÁM, kedy nám predviedli priam neskutočnú drámu. OTC však v tomto kole zaostalo za očakávaniami, extra výkonov sme sa od nich nedočkali a tak SUGO už s tradične stabilným výkonom Ivana Suchánka – 304 bodov a aj Jána Hrnčára – 311 bodov zápas bez problémov doviedol do víťazného konca s rozdielom 111 bodov . Pri pohľade na ich žreb sa však skoro už tak z víťazstva tešiť nemusia, 5 nasledujúcich zápasov ich čakajú tabuľkovo úspešnejší súperi. A tu vzniká menší problém, SUGO zo 7 zápasov musí vyhrať aspoň 3. Žeby už nabudúce proti CIBAK TEAM-u?

THE GALES sa rozhodol na záver valcovať súperov. Po predchádzajúcom vysokom víťazstve nad HRBATA prišiel na rad NEPOČUJÚCI TEAM. THE GALES nedal 18. –temu družstvu MBL ani najmenšiu šancu, najmä keď si chalani nahádzali tímové maximum na 904 bodov , čim si ho vylepšili o neuveriteľných 84 bodov. Vynikla dvojica Martin Ulík – 308 bodov a Michal Šišan –342 bodov (osobné maximum). Najlepším hráčom zdolaného tímu sa vďaka taktiež vylepšenému „osobáku“ stal Juraj Tesár s 266 bodmi . Hráčom THE GALES prichádza predvianočná forma vhod, o týždeň ich nečaká prechádzka rúžovým sadom proti SOROŠ-u. Ak chcú do prvej desiatky, musia vyhrať. Ale to isté platí aj o ich súperovi.

CIBAK TEAM sa v zápase s LAKY TEAM-om dlho zahrával. Pri zmene dráh LAKY TEAM dokonca viedol o 7 bodov ! Hráči lídra MBL nás už však neraz presvedčili ako vedia zvládať obraty v zápasoch. A k obratu došlo aj teraz. Rozhodol o tom Vlado Halás, ktorý sa ako jediný z trojice cibáčikovcov ocitol za bránami troch stoviek, celkovo zhodil 327 kolov . U súpera sa podobný kúsok podaril ich najlepšiemu hráčovi Jozefovi Trnenému, ktorý zhodil 315 kolov . LAKY TEAM si vylepšil svoje tímové maximum na 866 bodov, no moc to nepomohlo, prehral rozdielom zanedbateľných 25 bodov. 4 víťazstvá, ktoré ešte hráči LAKY TEAM-u potrebujú sa javia ako nesplniteľná úloha. Pri výkone ako podali proti vedúcemu celku MBL to však môžu ešte zvládnuť.

BACIGALA TEAM vstúpil do zápasu s BMW INVEST-om uvoľnene a pomohlo to. Nie napokon k bodom, ale aspoň k výkonom, ktoré sme od tohto družstva očakávali už uplynulé zápasy. BACIGALA držala s favoritom takmer vyrovnaný krok a nebyť nešťastného výkonu Juraja Moravčíka, mohli sme byť svedkami dramatického záveru . Maroš Uhrák zhodil 323 kolov (osobné maximum) a Daniel Čulák 322 kolov . U BMW INVEST-u sa zas až tak výrazne nedarilo Ferovi Skalickému, no dvoch tristovkárov sme sa dočkali aj tu. Robo Knotek vyprodukoval 321 bodov a Jožko Kuča si dokonca spravil tohtoročné maximum so súčtom 353 bodov . BMW INVEST týmto víťazstvom už tretí raz v roku napodobnil výkon 961 zhodených kolov v zápase (toto číslo sa mu evidentne zapáčilo), natiahol sériu 900-bodových zápisov na číslo 5 a čo je najdôležitejšie – dostal sa na druhé miesto tabuľky MBL . Budúci týždeň ho musí obhájiť proti ŠTAMGASTOM.

B-TEAM v zápase proti REAL-u pripravil asi najväčšie prekvapenie večera . Výkonom, ktorým zobral čo len teoretické nádeje REAL-u na umiestnenie v prvej desiatke prekvapil všetkých prítomných. Ich súčet 894 bol napokon ich historickým maximom počas pôsobenia MBL , ktoré vylepšili o nevídaných 94 bodov. Aby toho nebolo málo, všetci traja „béčkari“ si vylepšili svoje osobné rekordy na tieto hodnoty: Ivan Barek –304, Martina Šnajdarová –303 a Erik Janček –287 . Hráči REAL-u len neveriacky hľadeli, čo im papierový outsider vyvádza na dráhach za školenie . Veru museli sa cítiť ako žiaci, ktorých vyučuje skúsený profesor. Rozdiel 148 bodov v prospech B-TEAM-u by však pred zápasom nenapadol nikoho. Po tomto výkone B-TEAM ukázal, že sa ako nováčik na bowlingových dráhach adaptoval. Smutní hráči REAL-u si určite povedali po zápase, že prečo práve proti nim .

Po tomto kole sa v tabuľke zoskupila silná pätica tímov, ktorá má už miestenku v prvej desiatke zaistenú. Nasledujú 2 tímy u ktorých je nutné očakávať výrazný progres a ktoré v lepšej skupine po skončení základnej časti asi tiež nebudú chýbať. No a o zvyšné 3 miesta sa pobije šestica družstiev v zostávajúcich zápasoch kde budú rozhodovať aj tie najmenšie detaily. Je sa na čo tešiť. Verte mi!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM